02:00

PUTIN RADI ISTO ŠTO I HITLER Žestoka rasprava u Usijanju: Porediti ovu dvojicu može samo da se SRBIJI OBIJE O GLAVU

usijanje

"PUTIN RADI ISTO ŠTO I HITLER" Žestoka rasprava u Usijanju: Porediti ovu dvojicu može samo da se SRBIJI OBIJE O GLAVU (VIDEO)

Planeta -

Večerašnja emisija Usijanje bavila se analizov govora predsednika Srbije Aldeksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama u svetlu ratnog sukoba Rusije i Ukrajine.

Adolf Hitler, Vladimir Putin
foto: Profimedia / Roger-Viollet, EPA / Sergey Guneev / Kremlin, Kurir TV

Ivan Miletić, programski direktor Instituta za javnu diplomatiju, uporedio je poteze ruskog predsednika Vladimira Putina sa onim koje je radila nacistička Nemačka.

Vladimir Marinković, Ivan Miletić, Usijanje
foto: Printscreen Kurir TV

- Izazov za međunarodnu zajednicu nastaće kad Rusija bude prihvatila rezultate referenduma na teritorijama koje su zauzeli u Ukrajini. To će drastično povećati pritisak ne samo na Srbiju već i na sve zemlje koje nisu uvele sankcije Rusiji. Jer da budemo realni, to se nimalo ne razlikuje od onog što je Hitler uradio kad je uzeo sudetske zemlje, kada je anektirao Austriju i zauzeo zapadnu Poljsku. To će svet vratiti u 1939. godinu i tad će zapadni političari reagovati mnogo oštrije i da će se pojačati pritisci na Vladu Srbije - rekao je Miletić.

Na ovu izjavu burno je reagovao njegov sagovornik u emisiji Vladimir Marinković, narodni poslanik i osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

Vladimir Marinković, Ivan Miletić, Usijanje
foto: Printscreen Kurir TV

- Ja moram da reagujem na ovu izjavu. Porediti ovu rusku invaziju i intervenciju u Ukrajini s Hitlerom nije primereno. Ruska intervencija je za svaku osudu, ali nije u interesu naše zemlje da govorimo tako jer nije tačno iako su svi ti potezi za osudu. Opet ulazimo u zamku da zbog radikalne retorike uletimo u tu zamku velikigh sila - rekao je Marinković.

Kompletnu raspravu pogledajte u isečku emisije Usijanje.

02:00

PUTIN RADI ISTO ŠTO I HITLER Žestoka rasprava u Usijanju: Porediti ovu dvojicu može samo da se SRBIJI OBIJE O GLAVU

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

07:07

MALI SE DRZNULI DA GOVORE VELIKIMA! Analiza Vučićevog govora: Oni koji bi brzo rešenje problema na KiM sad znaju: NIŠTA BEZ SRBIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track