Najnovije vesti

BLEFIRAJU I PUTIN I ZAPAD: Niko ne sme na ispali nuklearnu raketu, MOŽDA EKSPLODIRA POSLE 2 SEKUNDE NAD NJIHOVIM GLAVAMA
02:38

BLEFIRAJU I PUTIN I ZAPAD: Niko ne sme na ispali nuklearnu raketu, MOŽDA EKSPLODIRA POSLE 2 SEKUNDE NAD NJIHOVIM GLAVAMA

nuklearna opasnost

PUTIN BLEFIRA S ATOMSKOM BOMBOM! Đukić u Usijanju: Neće ispaliti nuklearke na zapadne zemlje jer mu se tamo ŠKOLUJU DECA!

Planeta
16:17h

Preti li svetu nuklearna katastrofa nakon što je na izjavu nove britanske premijerke Liz Tras reagovao ruski predsednik Vladimir Putin i zapretio upotrebom nuklearnog naoružanja?

To je bila jedna od tema večerašnje emisije Usijanje u kojoj je jedan od gostiju Milan Đukić, poslanik u vojvođanskom parlamentu, komentarisao mogućnost eskalacije sukoba u Ukrajini.

- Ono što mene teši je da Amerika i Rusija sarađuju otkako je počela agresija na Ukrajinu. Koliko je konvoja sa doniranim oružjem gađano? Nijedan. A stalno slušate pretnje iz Moskve da će to učiniti. Vašingotn i Moskva sarađuju kad je u pitanju kosmos, imaju mnogo zajedničkih interesa i upotreba nuklearnog naoružanja bi sve to srušila - kaže Đukić.

Veruje da su lideri svih svetskih sila svesni opasnosti upotrebe nuklearnog oružja.

- Jedno je kad oni testiraju to oruđje, ali kad raketa nosi nuklearno punjenje, niko ne može da zna hoće li eksploditari posle dve sekunde, njima nad glavama - rekao je Đukić.

Potom je još eksplicitnije pojasnio zbog čega misli da do upotrebe atomskih bombi neće doći.

- Sva deca ruskog rukovodtsva se školuju tamo i vi to vrlo dobro znate. I Putinova, i Sergeja Lavrova i Šojguova. Zato neće ispaliti nuklearki već samo pretiti time - zakjučio je Đukić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track