ZAHAROVA: Bajden dužan da odgovori da li su SAD realizovale svoju pretnju da će se rešiti Severnog toka
Foto: Profimedia / Russian Foreign Ministry

havarija

ZAHAROVA: Bajden dužan da odgovori da li su SAD realizovale svoju pretnju da će se rešiti Severnog toka

Planeta -

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova napisala je na svom Telegram kanalu da predsednik SAD Džo Bajden je dužan da odgovori na pitanje da li su SAD realizovale svoju pretnju da će se rešiti Severnog toka i da li je Vašington umešan u najnovije havarije na cevovodima.

Ona je na Telegramu podsetila na Bajdenove reči od 7. februara šerujući snimak tog govora:

- Ako Rusija izvrši invaziju, ako tenkovi ili trupe ponovo pređu granicu Ukrajine, onda više neće biti Severnog toka 2. Završićemo ovo. Obećavam vam, mi to možemo, napisala je Zaharova.

Marija Zaharova
foto: Printscreen Telegram/Marija Zaharova

-Predsednik SAD Džozef Bajden dužan je da odgovori na pitanje da li su SAD realizovale svoju pretnju 25. i 26. septembra kada su se na tri trase ‘Severnog toka’ i ‘Severnog toka 2’ dogodili vanredni događaji koji se preliminarno kvalifikuju kao napukline gasovoda i za koje se pretpostavlja da su eksplozije, napisala je Zaharova.

Podsetimo, kompanija "Nord strim 2 AG" je u ponedeljak saopštila da se na jednom od krakova Severnog toka 2 (napunjenog tehničkim gasom nakon izgradnje) dogodila vanredna situacija u vodama Danske u blizini ostrva Bornholm, praćena naglim padom pritiska.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track