GORI KERČKI MOST KOJI POVEZUJE KRIM SA KOPNENIM DELOM RUSIJE: Vatrena stihija guta sve pred sobom, odjeknule eksplozije! VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

VIŠE SCENARIJA

GORI KERČKI MOST KOJI POVEZUJE KRIM SA KOPNENIM DELOM RUSIJE: Vatrena stihija guta sve pred sobom, odjeknule eksplozije! VIDEO

Planeta -

Noćna mora za rusku stranu realizovana je rano jutros kada se nekoliko cisterni sa gorivom zapalilo na železničkom delu Kerčkog-odnosno Krimskog mosta, koji ovo poluostrvo povezuje sa kopnenim delom Rusije.

Snimci, koji su rano jutros objavljeni pokazuju nekoliko vagona cisterni u plamenu koji gore na železničkom delu mosta, kao i deo oštećene kontrukcije tog dela ovog mosta koji na Zapadu zovu Putinovim grandizonim objektom.

Kako je došlo do ove nesreće nije poznato, ali se već uveliko spekuliše da su možda Ukrajinci dronovima kamikazama, koje su nedavno dobili od Poljske izvršili napad na voz koji je prevozio cisterne sa gorivom. Neki navode sabotažu, a treći sijaset čudnih stvari, koje su bizarne da bi bile navedene.

U svakom slučaju uzrok eksplozije ostaje nepoznat.

Na pojednim snimcima i slika, a se može videti da je usled visokih temperatura, deo konstrukcije, pao u more. Za sada dok vatrena stihija ne bude obuzdana, niko sa sigurnošću ne može da tvrdi koliko je most oštećen. Trenutno je na oba dela mosta, pored železničkog, zaustavljen i drumski saobraćaj.

Inače za Krim, Kerčki most je od strateškog značaja jer je Rusija preko njega osim hrane i goriva na ovo poluostrvo dopremala poslednjih nedelja velike količine vojne opreme u svetlu najavljivanog novog sveopštog kontranapada na Ukrajinu.

Podsetimo, Ukrajina je poslednja tri meseca intenzivno pretila da će udariti na Kirmski most. U tome su se pored Zelenskog isticali i dvojica njegovih savetnika Arestovič i Podoljak. SAD su više puta odbile da daju taktičko balističke rakete ATACMS dometa 300 km vlastima u Kijevu da se napadne Kerčki most.

Da li je ovo uspešni udar Ukrajine po ruskom najvrednijem cilju i kakva će biti osveta Moskve, ako je ovo zaista tačno ostaje da vidimo u narednim danima.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track