ZELENSKI NAKON NAPADA: Napravljeni su koraci za još veću izolaciju Rusije od sveta
Foto: Printscreen Fesnuk/Volodimir Zelenski

ZELENSKI NAKON NAPADA: Napravljeni su koraci za još veću izolaciju Rusije od sveta

Planeta -

Ukrajina će nastojati da konsoliduje međunarodnu podršku, ojača svoje odbrambene sposobnosti i poveća međunarodnu izolaciju Rusije nakon ruskih raketnih napada, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je da Vlada te zemlje traži odlučan odgovor Ujedinjenih nacija na ruske raketne udare širom Ukrajine.

Zelenski je na Tviteru objavio da su "koordinisali korake sa predsednikom Poljske Andžejom Dudom".

"Radićemo na konsolidaciji međunarodne podrške, jačanju odbrambenih kapaciteta Ukrajine, obnavljanju uništenog, kao i na povećanju izolacije Rusije", napisao je Zelenski na Tviteru.

Kuleba se posle telefonskog razgovora sa turskim ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom takođe oglasio na Tviteru i rekao da su "koordinisali napore na mobilizaciji odlučnog odgovora u Generalnoj skupštini UN".

Šef ukrajinske diplomatije nije izneo više detalja o razgovoru sa turskim kolegom, ali je rekao da ruski predsednik Vladimir Putin nije bio "isprovociran", misleći na današnje ruske napade i dodao da krivicu ne treba prebacivati na "žrtvu agresije".

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Rojters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track