PEČURKA OD DIMA U PREDGRAĐU KIJEVA: Raketirana hidroelektrana na Dnjepru! Napadnut Višogorod VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

udar na infrastrukturu

PEČURKA OD DIMA U PREDGRAĐU KIJEVA: Raketirana hidroelektrana na Dnjepru! Napadnut Višogorod VIDEO

Planeta -

Na ruskim Telegram kanalima pojavio se snimak velike džinovske pečurke dima koji se izdiže iznad Kijeva. Naravno hiljadama njih odmah je bila prva asocijacija nukelarka, što naravno hvala bogu nije tačno, ali pogodak jeste.

Kako se ustanovilo, radi se o Višogorodu, kod Kijeva, gde je izbio požar posle napada krstarećim raketama H-101, koje su udarile kako javljaju mediji na hidroelektranu na reci Dnjepar. Pretpostavlja se da je da osim samog objekta napadnuta je i trafostanica zbog čega se pojavio gust crni dim koji kulja i stvorio je veliku pečurku na nebu od sagorelog ulja.

Mnogi tvrde da se nije čula eksplozija iako je objekat u ranim jutarnjim časovima gađan. Pretpostavlja se da se plamen od posledica prvog udara raširio i zahvatio veliki deo objekta, ali je to za sad nemoguće potvirditi, ali pretpostavka i nagađanje postoji.

Ukrajinski energetičari navode da ako Rusija u narednim danima nastavi žestoke napade energetski sistem ove države doživeć potpuni kolaps. Oni navode da je do sad uništeno 15 posto objekata, ali njihova oštećenja su minimalna, ali problem je što se ti udari nastavljaju i u slučaju da budu realizovani i bude uništeno 60 posto energetskog sektora sledi potpuni slom energetskog sektora Ukrajine.

Kurir.rs/A.Mlakar

Bonus video:

02:14

BRITANIJA ĆE SE SUOČITI SA MNOGO KRIZA! Stručnjaci za Kurir TV: Postoji mogućnost da Liz Tras bude najgora premijerka? EVO I ZAŠTO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track