Abramovič platio advokata 7,8 miliona funti

Široko

Abramovič platio advokata 7,8 miliona funti

Planeta -
Honorar za Abramovičevog advokata obuhvata 5,8 miliona funti (9,2 miliona dolara) za pripremu za sudski proces i istupanje na njemu, kao i još oko dva miliona funti (3,2 miliona dolara) za rezervisanje njegovih usluga

LONDON - Britanski advokat Romana Abramoviča Džonatan Sampšn dobio je najveći honorar u istoriji pravne prakse u Britaniji u visini od 7,8 miliona funti ili 12 miliona dolara, za zastupanje u procesu po tužbi koju je protiv tog oligarha podneo milijarder Boris Berezovski.

Za usluge pravnika Berezovski je, prema informacijama londonskog "Sandej tajmsa", platio četiri puta manje od Abramoviča, ali bi troškovi za proces koji je izgubio mogli da ga finansijski unište, preneli su ruski mediji.Berezovski je bio šokiran kada je prošle nedelje saznao cenu advokatskih usluga, navodi britanski list i dodaje da je Berezovskom ispostavljen račun za pravne usluge od 100 miliona funti ili 160 miliona dolara.

Prema sudskim dokumentima, honorar za Abramovičevog advokata obuhvata 5,8 miliona funti (9,2 miliona dolara) za pripremu za sudski proces i istupanje na njemu, kao i još oko dva miliona funti (3,2 miliona dolara) za rezervisanje njegovih usluga.

Tužbu protiv Abramoviča Berezovski je uložio 2007. godine pokušavajući da dokaže da ga je Abramovič početkom dvehiljaditih godina naterao da proda akcije kompanija "Sibnjeft" i "Rusal" po nižoj ceni i time ga odštetio za 5,5 milijardi dolara.

Sudski proces je počeo oktobra 2011. godine.

Berezovski od 2001. živi u Britaniji gde je dobio azil, a rusko pravosuđe ga tereti za različite prestupe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja