18:26

UKRAJINCI ĆE NAPRAVITI PAKAO RUSIMA?! Stiže im PVO sistem kroz koji neće moći NI MUVA DA PROĐE: Raketama ekskalibur napraviće HAOS

kurir televizija

"UKRAJINCI ĆE NAPRAVITI PAKAO RUSIMA" Šormaz: Stiže im PVO sistem kroz koji neće moći NI MUVA DA PROĐE! Ekskalibur pravi HAOS

Planeta -

Miloje Pršić, istoričar i Dragan Šormaz, direktor Evroatlantskog saveta Srbije upali su u žestoku raspravu u "Pulsu Srbije" na Kurir televiziji oko krize koja od februara traje na prostorima Ukrajine.

Direktor Evroatlantskog saveza Srbije istakao je da Rusija neuspešno pokušava da zautavi kijevsku vojsku oko Hersona.

Dragan Šormaz, Miloje Pršić
foto: Kurir televizija

- Ovo što se dešava oko Kijeva je taktički. Ti dronovi lete iz Belorusije, jer žele da ukrajinsku vojsku da pomeraju sa juga. Rusija neuspešno pokušava da zaustavi kijevsku vojsku oko Hersona - kaže Šormaz.

Najbitnija je ta operacija oko Krima, ukrajinske jedinice su pretrpele ozbiljne gubitke i to su veoma ozbiljne, dodao je.

- Nema tu velikih pomaka, gustina naselja je velika, sela nisu branjena, a položaji kja Donbasu su znatno utvrđeniji - kaće Miloje Pršić, istoričar.

- Postoje nagoveštaji da se poljska armija uključi u neka dejstva, ali bi to značilo da se rat šriri. Ako bi se to desilo eskalacija rata bi bila velika, a ne bi bilo isključeno i da se upotrebi nuklearno oružje. Isključujem tu mogućnost, ako postoji zdravog razuma - istakao je Pršić.

Dragan Šormaz, Miloje Pršić
foto: Kurir televizija

Nuklearno oružje trebalo je da služi miru, a kad je u pitanju vojna pomoć Ukrajini, Šormaz otkriva:

- Ukrajina ima tri puta manje gubitaka, potpuno je promenila doktrinu, sada ide na to da se štiti što više ljudi. Ukrajina kad stane, ona menja jedinice. Imala je problem, nisu je saveznici dobro razumeli. Pre nekoliko dana je doneta odluka u Ramštajnu, sada stižu novi PVO sistemi kroz koji muva ne može da prođe. Sa ovim ekskalibur raketama ima da završi ono što je započela, a to je da istera agresora - kaže Šormaz, koji je istakao da će Ukrajinci pripremiti pakao Rusima.

Srbi su sami sebe ugrožavali 1999. godina, istakao je Šormaz.

Dragan Šormaz, Miloje Pršić
foto: Kurir televizija

Pršić je istakao da Šormaz nema elementarno znanje da govori o oružju.

Šormaz je zaključio da do mira neće doći, a da može doći ukoliko Rusi napuste Ukrajinu.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:21

PERIŠIĆ: NATO JE UČESTVOVAO U UDARU NA KRIMSKI MOST! Ukrajina nema oružje za ovakvu akciju, datum napada NIJE IZABRAN SLUČAJNO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track