NOVI SNIMAK UŽASA IZ RUSIJE: Građani trče u pomoć nepomičnom pilotu, zgrada bukti nakon pada aviona, ne mogu ni da PRIĐU ŽRTVAMA
Foto: Printscreen Telegram

uznemirujuće

NOVI SNIMAK UŽASA IZ RUSIJE: Građani trče u pomoć nepomičnom pilotu, zgrada bukti nakon pada aviona, ne mogu ni da PRIĐU ŽRTVAMA

Planeta -

Ruski bombarder Su-34 srušio se večeras na stambenu zgradu u gradu Jejsku u Krasnodarskoj oblasti.

Prema poslednjim podacima najmanje četiri osobe su poginule dok je 25 povređeno od kojih četvoro teže. Među povređenima je troje dece starih između 8 i 10 godina, međutim, broj stradalih nije konačan jer se vatrogasci i dalje bore sa plamenom i ne mogu da uđu u zapaljenu zgradu.

02:23

HOROR U RUSIJI, OGLASIO SE I PUTIN: Vojni avion Su-34 srušio se na zgradu i zapalio je, GORI PET SPRATOVA, IMA ŽRTAVA!

Medji prenose da se iz glavnog grada regiona Krasnodara šalju lekari i hitna medicinska pomoć u Jejsk.

- Raspoređujemo dodatne krevete u bolnici u Jejsku. Sanitarna vozila i kola hitne pomoći su poslata. Poslati su specijalisti sa odeljenja za opekotine regionalne kliničke bolnice - navodi TASS reči zamenika guvernera Ane Minkove.

Objavljen je i snimak trenutka kada se bombarder ruši. Avion je eksplodirao nedugo nakon poletanja i sružio se usred naselja.

Objavljen je i snimak kako građani pritrčavaju jednom od pilota koji je uspeo da se katapultira iz zapaljenog aviona. Oba pilota su preživela pad aviona jer su iskočili padobranom na vreme. Prema prvim informacijama u pitanju je pio trenažni let Su-34.

Na snimcima se vidi da je nakon pada aviona izbio veliki požar usred naselja. Evakuisano je 350 stanovnika zgrade u najbliži hotel.

Jedan od očevidaca za Raša tudej na ruskom jeziku je rekao da je uspeo da istrči iz kuće pre požara.

- Gori sve do devetog sprata. To nije raketa. Bilo je mnogo eksplozija. Eksplodirala je municija ili nešto drugo. Došlo je do velike eksplozije - rekao je očevidac.

Pokrenuta istraga

Ruski Istražni komitet pokrenuo je krivičnu istragu zbog pada aviona Su-34 u gradu Jejsku.

- Glavno vojno istražno odeljenje Ruskog istražnog komiteta pokrenulo je krivični postupak o padu aviona Su-34 u gradu Jejsku na Krasnodarskoj teritoriji - naveo je Istražni komitet u objavi na Telegramu, a prenela agencija RIA Novosti.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je naložio guverneru i šefu Ministarstva za vanredne situacije i ministru zdravlja da odlete u grad Jejsk kako bi bi pružili pomoć.

- Gori devet spratova stambene zgrade, a zapalilo se gorivo iz aviona koje je uzrokovalo požar. Oštećeno je 17 stanova zgrade - rekao je guverner Krasnodarske oblasti Venijamin Kondratjev.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track