06:55

SPREMA SE NOVA OFANZIVA NA ISTOKU! Pukovnik najavio: Novembar ključan mesec za rat, OBE STRANE KUJU PLANOVE ZA NAPADE!

kurir televizija

SPREMA SE NOVA OFANZIVA NA ISTOKU! Pukovnik najavio: Novembar ključan mesec za rat, OBE STRANE KUJU PLANOVE ZA NAPADE!

Planeta -

Boško Zorić, pukovnik u penziji, Ilija Kajtez, Draško Aćimović, ekonomista i diplomata i Milan Antonijević pravnik, gostujući u jutarnjem programu Kurir televizije govorili su o položaju Srbije u rusko-ukrajinskoj krizi koji su ocenili kao sve teži.

Pukovnik Zorić naveo je da je ukrajinska ofanziva ušla u period smanjenog inteziteta, ali da se već u novembru očekuju napadi i sa jedne i sa druge strane.

jutarnji program
foto: Kurir televizija

- Ukrajinska ofanziva je i dalje u toku, ali ne u onom intezitetu u kome je bila. Ima dosta problema oko obuke. Bilo je incidenta na vojnom poligonu. Očekujem novu ofanzivu, a i Rusi pripremaju svoju, a to očekujem početkom novembra i sa jedne i sa druge strane - kaže Boško Zorić, pukovnik u penziji.

Kajtez je istakao da je Iran potrebno dovesti u pitanje, jer postoji velika tenzija između Irana i Izreale, pa je potreban i sukob između Rusije i Ukrajine.

- Prozivanje Irana je vid jednoh specijalnog rata, radi se jedan veliki, specijalni rat. Amerikanci nisu rekli ko upravlja himersima, to ne mogu biti Ukrajinci - kaže Ilija Kajtez.

jutarnji program
foto: Kurir televizija

Draško Aćimović, ekonomista i diplomata istakao je da je Volodimir Zelenski najavio da Ukrajina neće moći da isporuči struju Evropi, jer su Rusi zauzeli ključne izvore energije.

- Do 24. će biti rasprava o rezoluciji da se Rusija proglasi zemljom terorizma, ako se ta rezolucija usvoji, Srbija će biti u situaciji da se odluči na koji će način voditi svoju politiku. Stvari se ubrzavaju, zima će biti veoma teška, a nama ostaje da se oslonimo na diplomatiju - kaže Aćimović i dodaje da je sada došlo vreme da se spaljuju mostovi ka Rusiji.

- Mi se moramo ujediniti unutar Srbije i na osnovu toga naći nov položaj u celoj ovoj situaciji - kaže Aćimović.

jutarnji program
foto: Kurir televizija

Milan Antonijević, pravnik, naveo je da je najvažnije razmišljati o žrtvama ukrajinske krize.

Ako bude doneta rezolucija da je Rusija genocidna zemlja to će samo još više zakompiklovati našu situaciju, istakao je pukovnik Zorić.

jutarnji program
foto: Kurir televizija

- Mene kao običnog građanina ove zemlje čudi kakav je to odnos prijateljstva da nas, koji smo mali, neko toliko cedi zbog našeg prijatelja, a taj naš prijatelj nam ni ne daje ni prećutni mig da je okej da im uvedemo sankcije, koje njima ništa ne predstavljaju - kaže Zorić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track