RUSIJA OD JUTRA RAKETAMA ZASULA UKRAJINSKE TERMOELEKTRANE Novi žestoki udar na energetsku infrastrukturu! Ovo su glavne mete VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

plan napada

RUSIJA OD JUTRA RAKETAMA ZASULA UKRAJINSKE TERMOELEKTRANE Novi žestoki udar na energetsku infrastrukturu! Ovo su glavne mete VIDEO

Planeta -

Devetog dana od kako je Rusija ponovo krenula u žestoke raketne udare širom Ukrajine na energetsku infrastrukturu, ponovo su glavne mete termoelektrane.

Kijev

Na teromelektranu broj 6 Levobrežje ispaljeno je nekoliko krastarećih raketa. Ukrajinska PVO oborila je jednu raketu tok su ostale pogodile cilj. Napad je prouzrokovao delimični prekid struje u prestonici i okolini.

Žitomir

U jutrošnjem napadu na grad Žitomir dronovima kamikazama napadnuto je najverovatnije elektroenergetsko razvodno postrojenje. Potvrde za sad nema, a lokalne vlasti ćute o tome šta je gađano u Žitomiru. Grad je delimično bez struje.

Dnjepropetrovsk

Na mesti ruskih krastarećih raketa našla se termoelektrana Pridnjeprovskaja, jačine 1,8 GW. Napad izveden krstarećim raketama H-101. Dnjepro, Sinenikova i Vasilkova ostali bez struje.

Krivi Rog

Ruska vojska izvršila je seriju udara dronovima kamikazama po ciljevima u Krivom Rogu. Navodno u gradu se čuju detonacije.

Prema poslednjim informacijama koji kruže ukrajinskim telegram kanalima ukrajinski elektroenergetski sistem je oštećen 40 posto i ako napadi potraju bar još nedelju dana bez prestanka Ukrajina se suočava sa rikzikom od potpunog energetskog kolapsa. Muka za Kijev je i ta što nedostaje rezervnih delova i komponenti što značajno otežava opravku i stabilizaciju sistema i preti totalni mrak kako u zapadnoj, tako u centralno i istočnoj Ukrajini.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track