PAD RUSKOG AVIONA NA ZGRADU! DVA PILOTA KOJA SU SE KATAPULTIRALA POD ISTRAGOM: U tragediji poginulo 13 osoba, PRETI IM ZATVOR!
Foto: Printscreen Twitter

Ruski istražni komitet saopštio

PAD RUSKOG AVIONA NA ZGRADU! DVA PILOTA KOJA SU SE KATAPULTIRALA POD ISTRAGOM: U tragediji poginulo 13 osoba, PRETI IM ZATVOR!

Planeta -

Ruski istražni komitet saopštio je da vojni istražitelji i forenzičari danima ispituju mesto nesreće.

Dva ruska pilota čiji se vojni avion srušio u blizini stambene zgrade u gradu Jejsku, u kojoj je nastradalo 13 osoba, trenutno su pod istragom, saopštile su ruske vlasti.

Motor vojnog aviona Su-34 zapalio se ubrzo nakon poletanja tokom vežbe u ponedeljak uveče, a piloti su na sreću uspeli da se na vreme katapultiraju, pre nego što se avion srušio u gvorištu stambenog kompleksa u kom je živelo više od 600 ljudi.

Ruski istražni komitet saopštio je u Telegramu da se nesreća, u kojoj je poginulo 13 ljudi, istražuje kao krivični slučaj zbog mogućeg kršenja pravila leta ili pravila pripreme leta sumnjaju da je možda nemar pilota doveo do katastrofalnog ishoda.

Prema dokumentu kriminalističke agencije UN koji navodi taj deo ruskog krivičnog zakona, piloti ili posada na zemlji mogli bi da se suoče sa maksimalnom kaznom do sedam godina.

Rusija, avion, rušenje, srušen avion
foto: Printscreen Telegram

Ruski istražni komitet saopštio je da vojni istražitelji i forenzičari danima ispituju mesto nesreće.

- Tokom istrage su na polaznom aerodromu zaplenjeni uzorci goriva, kao i neophodna dokumentacija. Ispituju se piloti koji su uspeli da se katapultiraju, kao i osoblje aerodroma - saopšteno je.

U saopštenju se dodaje da se u ovom trenutku veruje da je do nesreće došlo zbog tehničkog kvara na letelici, piše Business insider.

Čini se da video snimci sa sigurnosnih kamera objavljeni na društvenim mrežama pokazuju da je požar na avionu izbio, pre nego što je počeo da gubi visinu.

avion
foto: Printscreen Telegram Mash

Jejsk, u kojem živi oko 80.000 ljudi je i ruska vojna vazduhoplovna baza, nalazi se duž Azovskog mora i nalazi se na maloj udaljenosti od okupiranog ukrajinskog grada Mariupolja.

Podsetimo, u požaru koji je izbio nakon pada aviona na jednoj stambenoj zgradi preminulo je 13 osoba, a veliki broj njih je povređen.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track