OVAJ UKRAJINSKI KOMANDANT JE DOBIO BITKU ZA KIJEV! General Oleksander Sirski: Ovo je težak i zahtevan rat, ali mi pobeđujemo!
General Oleksander Sirski, Foto: Printscreen

Komandant ukrajinskih kopnenih snaga

OVAJ UKRAJINSKI KOMANDANT JE DOBIO BITKU ZA KIJEV! General Oleksander Sirski: Ovo je težak i zahtevan rat, ali mi pobeđujemo!

Planeta -

Komandant ukrajinskih kopnenih snaga general Oleksander Sirski rekao je u ekskluzivnom intervjuu za ABC Njuz da svet treba da bude zabrinut zbog nuklearne pretnje, odnosno zbog pretnji ruskog predsednika Vladimira Putina o upotrebi nuklearnog oružja.

Ranije prošlog meseca, Putin je zapretio da je Rusija spremna da upotrebi takvo oružje za pobedu u ratu protiv Ukrajine, nakon što su pretrpela niz poraza.

"Zabrinuti smo, svi treba da budu zabrinuti", rekao je Sirski.

On je, međutim, uveren da će njegova zemlja pobediti u ovom sukobu.

Oleksandr Sirskii
foto: Printscreen

"Naravno, mislim da pobeđujemo. Pre svega u psihološkom smislu, ali imamo i veoma dobre rezultate na ratištu. Ovo je težak i zahtevan rat", rekao je on.

Komandant ukrajinske vojske postao je poznat po pobedi u bici za Kijev na početku rata, a sada i bici za Harkov. Uspeh njegovih trupa je u tome što su ogromne do tada okupirane teritorije bile oslobođene i Rusi bili prinuđeni da se povuku ka svojim granicama.

Redak intervju, emitovan u ponedeljak u emisiji „Dobro jutro Ameriko“, jedan je od retkih puta kada je Sirski javno govorio i opisao taktiku Ukrajine, važnost podrške Zapada, pretnju ponovnim napadima iz Belorusije i svoju odlučnost da će Ukrajina povratiti svu svoju teritoriju, uključujući Krimsko poluostrvo koje je pripojila Moskva.

"Ovakav rat u Evropi, pa čak ni u svetu, nismo videli od Drugog svetskog rata. Dobro razumemo da je poenta ovog rata da zaštitimo svoj narod, da opstanemo, kao i svoju zemlju, i zato nemamo drugu opciju osim da u njemu pobedimo", kaže general Sirski.

Kurir.rs/MondoABC news

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track