POL PELOSI IMA FRAKTURU LOBANJE, NAPADAČ GA ČEKIĆEM UDARIO U GLAVU! Uzvikivao: "Gde je Nensi, gde je Nensi?"
Foto: EPA/Arthur Dong

uspešno operisan

POL PELOSI IMA FRAKTURU LOBANJE, NAPADAČ GA ČEKIĆEM UDARIO U GLAVU! Uzvikivao: "Gde je Nensi, gde je Nensi?"

Planeta -

Napadač na Pola Pelosija, supruga predsedavajuće Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi, čekićem mu je naneo frakturu lobanje, a povredio mu je i desnu ruku i šake, rekao je portparol predsedavajuće Predstavničkog doma.

Pol Pelosi, Paul Pelosi
foto: AP/Andrew Harnik

Pol Pelosi je uspešno operisan, a lekari očekuju da će se u potpunosti oporaviti, preneo je Rojters. Muškarac koji je uhapšen na mestu incidenta identifikovan je kao David Dipejp (42) i takođe je prebačen u bolnicu.

Policijski izveštaji prikazuju da su mu u dosije zatvora u San Francisku upisana dela – pokušaj ubistva, napad smrtonosnim oružjem, maltretiranje starijih osoba, provala, nanošenje telesnih povreda.

1 / 4 Foto: EPA/Arthur Dong

Za vreme napada, Nensi Pelosi je bila u Vašingtonu, navela je policija Kapitola.

Policija još istražuje motive napada, koji se dogodio desetak dana pre parlamentarnih izbora u Predstavničkom domu i Senatu.

Nensi Pelosi
Nensi Pelosifoto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Si-En-En je izvestio da je Pol Pelosi okrenuo hitnu službu 911 i govorio šifrovano, nije rekao otvoreno da je napadnut, ali je dispečer shvatio da nešto nije u redu.

Pol Pelosi, Paul Pelosi, San Francisko, mesto napada
foto: EPA/Arthur Dong

Politiko je, citirajući osobu upoznatu sa slučajem, rekao da je Pol rekao napadaču da mora da koristi kupatilo, a tamo je krišom pozvao 911, gde mu se punio mobilni.

Novinska agencija Asošijeted pres javlja i da napad na kuću nije bio slučajan, već ju je napadač namerno izabrao. Provalnik je pre samog napada, navode američki mediji, uzvikivao: "Gde je Nensi, gde je Nensi?"

(Kurir.rs/RTS; Rojters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track