UKRAJINSKA PVO OBORILA RUSKU RAKETU NAD MOLDAVIJOM: Projektil pao na severni deo mesta Naslavča na granici sa Ukrajinom!
Foto: Foto: Printscreen Twitter

incident

UKRAJINSKA PVO OBORILA RUSKU RAKETU NAD MOLDAVIJOM: Projektil pao na severni deo mesta Naslavča na granici sa Ukrajinom!

Planeta -

Ruske vazdušno komsičke snahe i ratna mornarica izveli su rano jutros žestoki raketni napad na energetsku infrastrukturu Ukrajine. Na meti krstarećih raketa našli su se energetski objekti i postorjenja, koja do sad nisu bila meta napada, ap re svega hidroelektrane na reci Dnjepar i Dnjestar.

S druge strane udar je izvršen i na ukrajisnke gradove i mesta uz samu granicu sa Moladvijom. Prema rečima očevidaca, u gradu Oknita se čulo najmanje 5 eksplozija koje su potresle čak i višespratnice. Eksplozije su se čule i iz Novodjnestrovska, koji su po prvi put bili mete raketnih udara.

S druge strane Ukrajinci su na tviteru objavili informaciju da je ukrajinska PVO oborila rusku krstareću raketu koja je bila iznad teritorije Moldavije.

Moldavski zvaničnici tvrde da je projektil pao na severni deo mesta Naslavča na granici sa Ukrajinom. U ovom incidentru nije bilo žrtava.

Informaciju potvrđuje Ministarstvo unutrašnjih poslova iz Kišinjeva, koje uverava da je preduzelo sve zaštitne mere.

"Ukrajinske vlasti obavestile su da je jutros došlo do napada dronom na branu Dnjestrovsk, na teritoriji Ukrajine, koja se nalazi na udaljenosti od 1 km od brane Naslavča. Ruski napad nije uticao na branu, ali su bile napadnute električne komponente vezane za ukrajinsku branu, ciljajući na električne transformatore. Ukrajinske vlasti saopštavaju da nema opasnosti od poplava.

Trenutno su snage MUP-a opkolile područje gde je raketa pala, kako bi izbegle moguće opasnosti, a na licu mesta je i uviđajna ekipa.

Navodno u naslejima uz samu granicu od detonacije na pojednim kućama su popucala stakla

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track