HERKUL IZ INDIJE USMRTIO KOBRU: Gmizavac zabio zube u njegovu kožu, a onda je dečak dva puta jako zagrizao! VIDEO
Foto: AP/Tim Aro, Youtube/ETV Bharat

neverovatno i bizarno

HERKUL IZ INDIJE USMRTIO KOBRU: Gmizavac zabio zube u njegovu kožu, a onda je dečak dva puta jako zagrizao! VIDEO

Planeta -

Britanski Dejli Mejl objavio je interesantnu i neverovatnu priču da je jedan dvanestoodišnjak ubio kobru, koja mu se omotala oko ruke i svoje očnjake pune otrova zarila u njegovu kožu, a onda je on ugrizao nju i tako se rodila neverovatna priča o preživljavanju.

Naime, kako biše Dejli Mejl dečak pod imenom Dipak Ram (12) u ponedeljak 27. oktobra je napala zmija u selu Pandrapadah u centralno-indijskom regionu Čatisgarh. Kobra je kako je navedeno napala dečaka dok se igrao sa sestrom nedaleko od svoje kuće, obmotala mu se oko ruke, podigla se i onda zabila svoje ošte očnjake pune otrvoa u njegovu ruku.

zimja, Kobra, zmija Kobra
foto: Youtube/ETV Bharat

Boreći se sa bolom dečak je pokušao da se oslobodi gmizavca, ali nije uspeo, a onda je zagrizao kobru i svojim zubima je usmrtio

"Dva puta sam je jako ugrizao. Sve se dogodilo u trenu" ispričao je ovaj somogodišnjak. U strahu za dečakov život roditelji su ga odvezli u obližnju bolnicu, gde je dobio serum i ostavljen na posmatranju da se prati nejgoov zdravstveno stanje.

Lekari su pregeldom utvrdili da je dečak zadobio takozvani "suvi ugriz" što znači da kobra još uvek nije ispustila otrov u telo, što je ukazalo da je dečak imao sreću, a onda i hrabrost da posle ujedan se ne parališe nego usmrti ovog opakog gmizavca

„Dipak nije pokazao nikakve simptome i brzo se oporavio zahvaljujući suvom ugrizu kada zmija otrovnica udari, ali se otrov ne oslobađa“, rekao je stručnjak za zmije za The Nju Indian Ekpress.

Suve ujede često daju odrasle zmije koje imaju potpunu kontrolu nad raspoređivanjem otrova iz svojih žlezda.

zimja, Kobra, zmija Kobra
foto: AP/Tim Aro

Zmije koriste otrov da ubiju svoj plen ili kada se bore protiv opasnih predatora. Suvi ugrizi se često događaju kada zmija pokušava da upozori ili uplaši životinje, umesto da ih ubije.

Okrug Jašpur gde se Dipak borio sa kobrom je poznat po velikoj aktivnosti gmizavaca. U tom regionu živi više od 200 vrsta zmija. Nedavno istraživanje pokazalo je da je od 63.000 ljudi za koje se procenjuje da su umrli od ugriza zmija 2019. godine, njih 51.000 ubijeno u Indiji.

Kurir.rs/Daily Mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track