SUTRA ĆE GORETI CELA EVROPA! Lukašenko: Evropom vladaju ludaci koji ne znaju reći NE AMERICI, a evo čega se SAD plaši!
Foto: EPA / Shamil Zhumatov / Pool

VATRA SE ŠIRI

SUTRA ĆE GORETI CELA EVROPA! Lukašenko: Evropom vladaju ludaci koji ne znaju reći NE AMERICI, a evo čega se SAD plaši!

Planeta -

Evropljani ne žele rat, ali njihove vlade nisu u stanju da ugase požar u sopstvenoj kući, smatra beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

- Nemačka, cela Evropa nemaju lidere. Voleo bih da imaju... Oni ne mogu da ugase požar u sopstvenoj kući“, rekao je beloruski lider.

- Evropljani ne žele ovaj rat. Oni dobro znaju šta se dešava u Ukrajini i pokušavaju destabilizovati Belorusiju. Sutra će da gori cela Evropa - citira Lukašenka novinska agencija BelTA.

Ako iznenada izbije novi svetski rat, to će pogoditi i Ameriku, smatra Aleksandar Lukašenko.

- Jedino čega se Amerikanci plaše je nuklearno oružje. Ako se nuklearno oružje ne upotrebi, to znači da će se boriti konvencionalnim oružjem. Gde? Oni će ratovati ovde, a u tom kotlu ćemo i mi biti - smatra Lukašenko.

On je dešavanja u Ukrajini nazvao katastrofom.

- Ukrajina već gori. Najbogatija država. Nema takve zemlje kao što je bila Ukrajina. Sovjetski Savez je u nju ulagao mnogo. Najplodnije tlo, najlepša priroda! U šta su zemlju pretvorili ovo je katastrofa - rekao je šef Belorusije.

Evropske čelnike opisao je kao "ludake" koji nisu sposobni reći "ne Vašingtonu pa tako i raspiruju vatru u regionu".

- Da li su oni koji su dozvolili Amerikancima da iskrcaju novi nuklearni arsenal u Evropi pravi lideri? Oni su ludaci! Evropljani treba da se probude i zaustave rat - tvrdi Lukašenko.

Aleksandar Lukašenko smatra da "elitne zemalje" ne nastoje da zaustave sukob. Naprotiv, oni pokušavaju da produže rat kako bi sačuvali sopstvenu moć.

Prema rečima Aleksandra Lukašenka, lideri u EU u potpunosti zavise od Amerike.

- Štaviše, nedostaje im volja da se odupru ovom pritisku. Postoji i ekonomska zavisnost vezana za snabdevanje robom na američkom tržištu, poslovni interesi. Da je Evropska unija dogovorila partnerstvo sa Rusijom, bila bi velika sila - uveren je on.

Aleksandar Lukašenko smatra da Evropljani treba da „razmisle svojom glavom i odluče kako da žive dalje“.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track