KIŠA OTKAZA NE PRESTAJE: Ilon Mask otpustio ženu u 6. mesecu TRUDNOĆE: Radila sam više od MUŠKARACA koji su zadržali posao!
Foto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

TVRDI DA JE DISKRIMINISANA

KIŠA OTKAZA NE PRESTAJE: Ilon Mask otpustio ženu u 6. mesecu TRUDNOĆE: Radila sam više od MUŠKARACA koji su zadržali posao!

Planeta -

Nakon što je kupio Tviter, Ilon Mask toliko želi da promeni ovu kompaniju da deli otkaze munjevitom brzinom. Jedna od zaposlenih koja je dobila otkaz je i trudnica, koja je novom vlasniku kompanije uzvratila tužbom, piše Njujork Post.

Pre nekoliko dana proširila se vest da je Ilon Mask otpustio ceo upravni odbor Tvitera i da je ostao jedini član ovog tela.

Bivši menadžer za nauku o podacima na Tviteru, Šenan Lu, jedna je od hiljada radnika koji su prošle nedelje "počašćeni" otkazima. Ona je osudila takve odluke nizom tvitova koji su u međuvremenu obrisani - zajedno sa celim njenim nalogom.

Ilon Mask
foto: AP

„Moje Tviter putovanje se završilo, otpuštena sam dok sam trudna u šestom mesecu. Bilo je zadovoljstvo raditi sa svima vama. Veoma sam zahvalna što sam vodila tako neverovatan tim. Bila je ovo zabavna vožnja", tvitovala je Lu u sada već izbrisanoj objavi, navodi "Insajder".

Nije poznato da li je ona obrisala Tviter nalog ili joj je profil ukinut.

„Ovde definitivno postoji diskriminacija. Zato ću se boriti. Moj učinak je napredovao (najboljih 30 odsto) u poslednjim kvartalima, i znam pouzdano da su drugi muški menadžeri koji nemaju ovakvu ocenu, ostali na poslu. Vidimo se na sudu", pisalo je na sada već nepostojećem nalogu.

Ilon Mask
foto: Netflix / Hollywood Archive / Profimedia

"Njujork post" kontaktirao je Tviter i Lu za komentar.

Lu je počela da radi u Tviteru prošlog januara. Pre nego što se pridružila kompaniji, obavljala je slične poslove u kompanijama Meta i Comcast.

Kako je objavio "Post", mnogi otpušteni radnici iskoristili su ovu platformu prošle nedelje da objave da su izgubili posao. Rejčel Bon, bivša marketing menadžerka u sedištu Tvitera u San Francisku, rekla je da je izgubila pristup laptopu i da je otpuštena uprkos tome što je bila u osmom mesecu trudnoće.

Odluke Ilona Maska šokiraju javnost, ne znaju se naravno svi detalji njegovih poslovnih poteza. Problem diskriminacije ostaje otvoren, dok naravno i otpuštanje svakog muškog radnika zaslužuje istu pažnju.

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

00:46

Ilon Mask izabran za ličnost godine magazina Tajm!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track