UZNEMIRUJUĆI SNIMAK OBDUKCIJE OGROMNOG PITONA: Znali su da je pojeo nešto veliko, ali ne i KAKAV UŽAS mogu da očekuju (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

jezivo

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK OBDUKCIJE OGROMNOG PITONA: Znali su da je pojeo nešto veliko, ali ne i KAKAV UŽAS mogu da očekuju (VIDEO)

Planeta -

Rouzi Mur (26), naučnik i model, objavila je uznemirujući snimak izvlačenja aligatora iz stomaka ogromnog burmanskog pitona dugačkog više od pet i po metara!

Na snimku, koji je nastao u laboratoriji na Floridi, vidi se tim stručnjaka kako izvlače netaknutog aligatora od 1,5 metra iz stomaka monstruozne zmije.

Mur je rekla da nije neuobičajeno u regionu Everglejdsa da invazivni pitoni jedu sisare ili male gmizavce.

- Zvali su nas i rekli da je u pitonu nešto veliko. Sumnjali smo na jelena ili aligatora. Burmanski pitoni moraju biti eutanazirani na Floridi - rekla je Mur.

Aligator je pronađen tokom obdukcije pitona, a Mur je rekla da ju je prizor šokirao.

- Prvi put sam videla tako nešto. Nikada nisam videla da piton proguta nešto tako veliko - rekla je Mur.

Snimak je objavila iz zabave, ali kaže da je bila jako iznenađena jer je imao toliko pregleda.

- Iznenadila sam se koliko malo ljudi znaju o invazivnim pitonima na Floridi. Pitoni se brzo razmnožavaju i sposobni su da se kamufliraju u prirodi. Nemoguće je znati koliko ih ima i gde se nalaze - rekla je Mur i dodala da je populacija burmanskih pitona značajno povećana i da će taj problem biti teško rešiv.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track