RUSI ZAROBILI UKRAJINSKOG KOMANDIRA: Progovorio o do sada nepoznatim detaljima, razotkrio VOJNE PLANOVE Kijeva? (VIDEO)
Foto: screenshot/РИА Новости

Rusi ovo čekali da čuju

RUSI ZAROBILI UKRAJINSKOG KOMANDIRA: Progovorio o do sada nepoznatim detaljima, razotkrio VOJNE PLANOVE Kijeva? (VIDEO)

Planeta -

Kijevske snage planiraju da krenu u ofanzivu na Belgorodsku i Kursku oblast tokom zime, rekao je zarobljeni vojnik 53. odvojene mehanizovane brigade ukrajinskih snaga bezbednosti, stariji poručnik, komandant voda Vladimir Lepihin tokom saslušanja koje su nad njim vršili pripadnici ruske vojske, prenosi RIA Novosti.

„Čuo sam da diverzantsko-izviđačke grupe rade na teritoriji Rusije, sprovode subverzivne aktivnosti, ostavljaju oružje, eksploziv kako bi izvršili veliku ofanzivu. Uslovno, to je planirano u zimu, kada je zemlja tvrda i oprema može da prođe, ako prođe 50 kilometara - znači 50, 100 kilometara - dakle 100 kilometara. Nisam baš upućen u ovu materiju, ali sam od instruktora čuo da je ovo Kurski pravac i Belgorod“, rekao je Lepihin tokom saslušanja.

Početkom nedelje zarobljeni vojnik 53. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, stariji poručnik, komandir voda Pavel Tkačuk, govorio je o planovima ukrajinske komande da ubaci diverzante na vozilima sa ruskim registracionim oznakama u Kursku, Brjansku u Belgorodsku oblast. Tamo je trebalo da organizuju napade na infrastrukturu, navode RIA Novosti.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Bonus video:

01:58

ODLUČUJUĆA BITKA ZA HERSON IMA SAMO 2 EPILOGA! Stručnjaci: Neće biti kao prošli put, očekuje se razaranje KAO NIKADA DO SADA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track