BURNO JUTRO NA LEVANTU: U Jerusalimu odjeknule dve eksplozije! Ima povređenih! policija traži još eksplozivnih naprava
Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

službe bezbednosti na nogama

BURNO JUTRO NA LEVANTU: U Jerusalimu odjeknule dve eksplozije! Ima povređenih! policija traži još eksplozivnih naprava

Planeta -

Dve eksplozije odjeknule su u Jerusalimu, saopštile su izraelske službe za vanredne situacije i javna radio i televizija. Podaci o broju povređenih nisu ujednačeni, dok jedni mediji navode sedmoro povređenih, drugi navode da je povređeno najmanje 15 osoba.

U međuvremenu, policija ocenjuje da su dva napada bila dobro isplanirana, a u gradu traga za drugim eksplozivnim napravama.

Sedam osoba nalazi se u bolnici zbog zadobijenih povreda, pri čemu je jedan pacijent u kritičnom, a drugi u teškom stanju, saopštila je izraelska služba hitne medicinske pomoći (MDA), prenosi CNN.

U međuvremenu, Haaretz javlja da je povređeno 15 ljudi, navodeći kao mesto nesreće autobusku stanicu u blizini grada i raskrsnicu Ramot. U prvoj eksploziji je, kako se navodi, povređeno 12 osoba, a u eksploziji na raskrsnici još tri.

Policija ocenjuje da su dva napada bila dobro isplanirana, a traga se i za drugim eksplozivnim napravama u gradu. Zbog incidenta je zatvoren i autoput.

Prema navodima policije, Palestinci su navodno odgovorni za napad, prenosi AP Nevs.

Dojava o eksploziji primljena je oko 7.06 sati po lokalnom vremenu, navodi MDA. O drugoj eksploziji je ubrzo zatim izvestio izraelski javni servis Kan njuz.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track