MOLDAVIJA I DEO UKRAJINE OPET IMAJU STRUJU: Ukrajinski inženjeri rade na popravci električne mreže posle ruskog napada
Foto: Printscreen Twitter, Profimedia

MOLDAVIJA I DEO UKRAJINE OPET IMAJU STRUJU: Ukrajinski inženjeri rade na popravci električne mreže posle ruskog napada

Planeta -

Struja je konačno vraćena u većinu delova Moldavije, nekoliko sati pošto su ruski raketni udari na susednu Ukrajinu izazvali nestanak struje u polovini te male siromašne zemlje, rekli su zvaničnici.

Zamenik premijera Andrej Spinu, koji je ranije izvestio o "masovnom nestanku struje", rekao je u saopštenju da je sva struja vraćena na sever zemlje.

Petnaest ukrajinskih regiona i grad Kijev ponovno imaju struju, objavio je The Kyiv Independent pozivajući se na kancelariju predseednika Ukrajine.

Ukrajinski inženjeri rade na popravci električne mreže posle ruskog napada.

Snabdevanje električnom energijom vraćeno je u polovinu Lavova, dok je 70% vodosnabdevanja obnovljeno, objavio je gradonačelnik ovog grada Andrij Sadovij na Telegramu.

"Pola Lavova je ponovo dobilo struju. Ali zapamtite da će se planirana isključenja nastaviti. Sedamdeset posto vodosnabdevanja u gradu je obnovljeno. Neke zgrade tekuću vodu imaju samo u prizemlju, ali to je privremeno. Što se tiče grejanja, ponovno pokrećemo lokalne termoelektrane i radimo na obnovi grejanja i snabdevanja toplom vodom", napisao je Sadovij.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track