KRENUO DRUGI TALAS RAKETNIH NAPADA: Ruska strateška avijacija i mornarica lansirala 80 raketa. Kijev i Čerkaska oblast bez struje
Foto: Telegram

Udar sa distance

KRENUO DRUGI TALAS RAKETNIH NAPADA: Ruska strateška avijacija i mornarica lansirala 80 raketa. Kijev i Čerkaska oblast bez struje

Planeta -

Ruska strateška avijacija krenula je danas u drugi krug napada na ciljeve širom Ukrajine, a prvenstveno na udaru našla se preostala elektro infrastruktura. Zbog prvog talasa napada veći deo Ukrajine ponovo je bez struje.

Pa tako prestonica Kijev je kompletno bez struje, Odesa delimično, Zbog serije deotancija u Zaporožju u nekim delovima grada nestalo je vode. U Žitomiru je prekinudo delimično snabdevanje strujom kao i u Nikolajevu, dok je cela Sumska oblast kompletno bez struje.

U krivim Rogu rodnom mestu predsednika Zelenskog deo grada je bez struje, zatvorene su kotlarnice i pumpne stanice, a nema delimično i napajanja u regionu Donjecke oblasti pod kontrolom Ukrajine.

Takođe hitan nestanak struje zabeležen je u Čerkaskoj oblasti, dok je u Krivogradskoj u pitanju delimični nestanak.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da stanovnci Kijeva trenutno koriste stanice gradskog metora kao sklonište, a veliki broj ljudi ostao je zarobljen u metoru i ne mogu da se iskrcaju na stanicama.

Prema poslednjim informacijama ukupan broj ispaljenih krstarećih raketa u prvom talasu je 80. Od čega je najviše H-101, H-55 i H-555, kao i mornaričkih krastarećih raketa isplajenih sa fregata i podmornica Crnomrske i Kaspiske flotile.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track