CRNI DANI ZA VILIJAMA: Ostao bez BLISKE OSOBE! Poginuo u PADU AVIONA! Princ se oglasio uz POTRESNE REČI!
Foto: Ian Vogler-Daily Mirror/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

STRAŠNA NESREĆA

CRNI DANI ZA VILIJAMA: Ostao bez BLISKE OSOBE! Poginuo u PADU AVIONA! Princ se oglasio uz POTRESNE REČI!

Planeta -

Princ Vilijam odao je putem društvenih mreža počast prijatelju koji je poginuo u avionskoj nesreći u Keniji. U rušenju aviona poginuo je i sin nesrećnog čoveka.

Rendžer Mark Džekins poginuo je usled pada svog aviona dok je pokušavao da istera krave, kamile i koze iz nacionalnog parka Tsavo, a u momentu nesreće s njim je bio i njegov sin Piter.

Princ od Velsa se ovim tragičnim povodom oglasio na Tviteru, gde je odao počast nastradalom prijatelju.

"Juče sam izgubio prijatelja, koji je svoj život posvetio zaštiti divljih životinja u nekim od najpoznatijih nacionalnih parkova istočne Afrike. Mark Dženkins i njegov sin Piter su tragično poginuli kada su leteli iznad Nacionalnog parka Tsavo dok su obavljali vazdušnu patrolu", napisao je Vilijam.

Princ je dodao da misli na Markovu suprugu, porodicu i kolege koji su nažalost izgubili muškarca kojeg su svi voleli i divili mu se.

Mark Jenkins, Mark Dženkins
foto: Frankfurt Zoological Society

Princ Vilijam i Dženkins su se prvi put sreli 2001. godine, kada je proveo tri i po meseca u Africi, uživajući u safariju, ali i učeći o očuvanju divljači, divljini i životnoj sredini.

Tada su se sprijateljili i od tada su se sreli nekoliko puta.

Područje u kojem su Dženkins i njegov sin poginuli okupirali su stočari sa svojim životinjama za ispašu, što je izazvalo sukob između vlasti i stočara, navodi lokalni list.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:02

Princ Filip i princeza Danica u Hramu Svetog Save

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja