KAMERA GA SNIMILA NA DELU? Bajdenov kontroverzni savetnik ostao BEZ POSLA, optužen da je krao ženske kofere na aerodromu (VIDEO)
Foto: Profimedia

KAMERA GA SNIMILA NA DELU? Bajdenov kontroverzni savetnik ostao BEZ POSLA, optužen da je krao ženske kofere na aerodromu (VIDEO)

Planeta -

Kontroverzni zvaničnik Bajdenove administracije za nuklearni otpad, Sem Brinton, ostao je bez posla nakon što je optužen za krađu kofera na aerodromu u dva odvojena incidenta.

"Sem Brinton više nije zaposlen DEO, po zakonu ne možemo više da komentarišemo", saopštio je portparol odeljenja za energetiku u ponedeljak uveče za The Daily Beast.

Brinton, koji je privukao pažnju javnosti kao jedan od prvih nebinarnih zvaničnika vlade, prošlog meseca je prvi put optužen da je ukrao ženski kofer na aerodromu u Mineapolisu.

Sem je isprva negirao da je uzeo kofer, čija vrednost navodno iznosi više od 2.500 dolara, da bi na kraju priznao da ga je uzeo i naveo da je to učinio greškom.

Nakon navodne krađe, Brinton je čekirao prtljag na najmanje dva druga leta, uključujući let 18. septembra nazad za Vašington i putovanje u Evropu 9. oktobra, prema navodima The Star Tribune.

Mediji su takođe objavili da je Brinton priznao policajcima kako je bacio sadržaj torbe u hotelsku sobu u Sent Polu nakon što je uvideo svoju grešku, nadajući se da će situacija rešiti.

Protiv Brintona je prošle nedelje podneta nova prijava u Las Vegasu, a policija je objavila snimak sa nadzorne kamere na kojem se može videti kako Sem izlazi sa aerodroma gurajući kofer druge žene, čija je navodna vrednost 3.670 dolara, prema sudskim dokumentima.

Zbog nedostatka osumnjičenih, slučaj u Las Vegasu je zatvoren, ali tamošnji zvaničnici su uspeli da uporede fotografiju nadzora sa novinskim izveštajima o Brintonovim optužbama u Mineapolisu.

Zvaničnicima je u istrazi pomoglo to što je nosio prepoznatljivu majicu duginih boja koju su istražitelji mogli da uporede sa fotografijom na Brintonovom Instagram nalogu, koja je objavljena istog dana.

Prema pisanju 8 News Now, žena čiji je identitet za sada nepoznat, je nekoliko dana kasnije prijavila policiji da joj je nestala torba koja je bila puna "nakita, šminke, odeće i kontaktnih sočiva".

U sudskim dokumentima se navodi da je službenik odeljenja Las Vegasa pregledao video-snimak na kojem se vidi kako Brinton sumnjičavo gleda okolo, vraća torbu na okretnu traku za prtljag, da bi je potom uzeo drugi put kada je došla do njega.

Bela kuća se za sada nije oglašavala povodom ovih navoda.

(Kurir.rs/The Daily Beast)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track