ENGLESKA U SUZAMA ZBOG SMRTI MALIŠANA: Ovo je heroj koji je skočio da spasi dečake iz zaleđenog jezera, a NIJE IH NI ZNAO (FOTO)
Foto: Facebook, Jacob King / PA Images / Profimedia

TRAGEDIJA

ENGLESKA U SUZAMA ZBOG SMRTI MALIŠANA: Ovo je heroj koji je skočio da spasi dečake iz zaleđenog jezera, a NIJE IH NI ZNAO (FOTO)

Planeta -

Čitavu Englesku potresla je tragedija koja se dogodila na zaleđenom jezeru Solihal, kada su četvorica dečaka upala u ledenu vodu, pri čemu su tri mališana izgubila život.

Naime, jedan od trojice dečaka koji su preminuli nakon što su upali u zaleđeno jezero zvao se Džek Džonson (10).

Džek Džonson, spasilac, Engleska, deca izvučena iz jezera
foto: Facebook

Desetogodišnji dečak Džek Džonson je, bez razmišljanja o tome da li će ugroziti svoj život, zaronio u ledeno jezero nakon što je čuo urlike trojice dečaka koji su prethodno upali u vodu.

Zbog svoje hrabrosti, ovaj dečak je platio najveću kaznu, jer je i on na žalost izgubio život.

Pored Džeka preminula su još dva mališana čije živote je on pokušao da spase, dok je jedan šestogodišnjak još uvek u bolnici i lekari mu se bore za život.

Džeka su hitne službe izvukle iz vode, zajedno sa policajcem koji je pokušao da probije led tokom spasavanja.

Posebno je potresna činjenica da su roditelji dečaka sve vreme bili na obali jezera tokom akcije spasavanja i posmatrali nemilu scenu.

"Naše molitve su uz roditelje dečaka. Svi smo slomljeni. Saznali smo da je Džek pokušao da spase dečake koje čak nije ni poznavao. On je bio neverovatan", napisala je njegova tetka u objavi na Fejsbuku.

Policija je saopštila da više nije prijavljen nijedan nestanak, piše Mirror.

Drug dečaka Tomi Barnet (10) opisao je kako je došlo do tragedije. On je ispričao da je jednom dečaku prvobitno noga upala u led, te da su drugi pojurili da mu pomognu, ali da su tada svi propali kroz zaleđeno jezero.

Porodice preminulih dečaka su razorene i skrhane bolom, pišu mediji.

U vreme incidenta temperatura je pala na +1 stepen, dok je tokom noći bilo i do -3 stepena.

Sinoć je u rodnom gradu održana komemoracija preminulim mališanima, a na stotine okupljenih ljudi je aplaudiralo Džeku zbog njegove neverovatne hrabrosti. Među okupljenima bili su i vatrogasci koji su prvi došli na lice mesta i učestvovali u izvlačenju dečaka iz jezera.

"Počivajte u miru momci", samo je jedna od transparenata koji su nosili okupljeni na komemoraciji.

Podsetimo, tragedija se dogodila u nedelju popodne kada su trojica dečaka upala u zaleđeno jezero dok su se igrali.

(Kurir.rs/Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track