SILOVAO I UBIO TINEJDŽERKU, PA SEBI NA GRUDIMA UREZAO "ŽAO MI JE": Pogubljen monstrum u Misisipiju, HOROR TRAJAO 4 SATA (FOTO)
Foto: AP Mississippi State Penitentiary, Printscreen/Facebook

SMRTNA KAZNA

SILOVAO I UBIO TINEJDŽERKU, PA SEBI NA GRUDIMA UREZAO "ŽAO MI JE": Pogubljen monstrum u Misisipiju, HOROR TRAJAO 4 SATA (FOTO)

Planeta -

Muškarac je pogubljen smrtonosnom injekcijom u SAD zbog silovanja i ubistva 16-godišnje devojke pre više od dve decenije.

Naime, monstrum po imenu Tomas Edvin Loden Džunior proglašen je mrtvim u 18.12 po lokalnom vremenu u Misisipiju u sredu, rekli su zvaničnici. To je drugi zatvorenik koji je pogubljen u SAD u poslednjih 10 godina.

Loden je bio osuđen na smrt od 2001. godine nakon što se izjasnio krivim za ubistvo, silovanje i četiri tačke optužnice za seksualno zlostavljanje protiv Lize Mari Grej, piše Sky News.

Ona je ostala na putu sa probušenom gumom u junu 2000. godine kada ju je Loden naterao da uđe u njegov kombi.

Regruter marinaca proveo je četiri sata seksualno je zlostavljajući pre nego što ju je zadavio i ugušio, navodi se u intervjuu koji je dao istražiteljima.

Loden je kasnije pronađen kako leži pored puta sa rečima "Žao mi je" urezanim na grudima i posekotinama na zglobovima, pokazuju sudski zapisnici.

Bio je jedan od pet osuđenika na smrt koji su tužili Misisipi zbog protokola smrtonosne injekcije.

Thomas Edwin Loden Jr, Tomas Edvin Loden Džunior
foto: AP Mississippi State Penitentiary

Savezni sudija je odbio da blokira izvršenje, iako je tužba još uvek u toku.

Zvaničnici su rekli da je Loden pokazao kajanje porodici pre nego što je ubijen.

Ubijena Liza Mari Grej je radila kao konobarica u restoranu svog strica na severoistoku Misisipija, u leto pred njenu poslednju godinu srednje škole.

Napustila je posao po mraku 22. juna 2000. i ostala je sa probušenom gumom na seoskom putu.

Loden je naišao na Lizu na putu oko 22.45 i počeo da razgovara sa tinejdžerkom o probušenoj gumi, govoreći: "Ne brini. Ja sam marinac. Mi radimo ovakve stvari".

Loden je rekao istražiteljima da se naljutio nakon što je devojka navodno rekla da nikada ne bi želela da bude marinac, i da joj je naredio da uđe u njegov kombi.

Nakon što je u septembru 2001. priznao krivicu, Loden je rekao prijateljima i porodici ubijene devojke tokom izricanja presude: "Nadam se da ćete možda imati osećaj nekakve pravde kada odete odavde danas".

Majka žrtve Lize Grej, Vanda Faris, opisala je svoju ćerku kao "srećnu, uvek nasmejanu" tinejdžerku koja je želela da postane učiteljica u osnovnoj školi.

(Kurir.rs/Sky News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track