OVAKO IZGLEDAJU EKSPLOZIJE U UKRAJINI SNIMLJENE IZ AVIONA, DOK PRELEĆE MOLDAVIJU: Na nekim mestima lete avioni, a negde rakete!
Foto: printscreen/Twitter

VIDEO SNIMAK

OVAKO IZGLEDAJU EKSPLOZIJE U UKRAJINI SNIMLJENE IZ AVIONA, DOK PRELEĆE MOLDAVIJU: Na nekim mestima lete avioni, a negde rakete!

Planeta -

Ruska strateška avijacija danas je izvela žestoki raketni udar na ukrajinsku energetsku infrastrukturu. Na ciljeve pirom Ukrajine iz strateških bombardera i brodova Crnomorske flote lansirano je više od 60 raketa koje su pogodile ciljeve.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak, za koga je navedeno da je načinjen iz putničkog aviona iznad Moldavije, a koji je zabeležio trenutak raketnih udara na ukrajinskoj teritoriji sa velike visine.

Ovaj snimak na Tviteru podelio je Anton Geraščenko savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova.

" Ovako izgledaju eksplozije u Ukrajini sa prozora aviona u Moldaviji.

Na nekim mestima lete avioni, a negde - rakete koje ubijaju ljude.

I sve to nije daleko jedno od drugog, napisao je Garaščenko.

Moldavija, prvi sused Ukrajine već duže vreme je mesto gde povremeno padnu u pograničnoj zoni, kao ruske, tako i ukrajinske rakete. Sama zemlja je oštro podeljena na proevropski deo koji podržava aktuelnu predsednicu Maju Sandu i proruski deo.

Podsetimo ruska strateška avijacija izvela je žestoki udar na više gradova u Ukrajini, od kojih su najveći poput Kijeva i Harkova ostali bez struje, vode i grejanja. Mete napada bili su i Zaporožje, Dnjepropetrovsk, Krivi Rog, Poltava, Hmeljnicki..

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track