PREŽIVELI NEMOGUĆE: Automobilom upali u kanjon dubok 90 METARA, sleteli na krov i zadobili samo OGREBOTINE, spasao ih helikopter
Foto: Printscreen Twitter

čudo u americi

PREŽIVELI NEMOGUĆE: Automobilom upali u kanjon dubok 90 METARA, sleteli na krov i zadobili samo OGREBOTINE, spasao ih helikopter

Planeta -

Klo Filds i njen dečko Kristijan Zelada preživeli su pad sa litice u kanjon dubok 90 metara. Do nesreće je došlo nakon što je njihov automobil skrenuo sa kalifornijskog autoputa i pao preko litice.

Par je u utorak bio u planinskoj vožnji u blizini svoje kuće u Glendejlu kada je Zelada stao kako bi propustio automobil. U roku od nekoliko sekundi, njihova Hjundai Elantra se zaletela na makadamski put i skrenula unazad sa litice duž autoputa Anđeles Forest.

„Sve što smo mogli da vidimo je drveće, zemlja i dim. Udarali smo u drveće. Onda smo osetili kotrljanje i bili smo naopačke“, rekao je Filds.

Njihov automobil je sleteo na krov nakon što je pao sa skoro 90 metara u kanjon Majmuna. Prošli su samo sa ogrebotinama.

„Prvo sam se zapitao gde mi je mobilni telefon“, rekao je Filds.

Njegov mobilni telefon je koristio novu tehnologiju za automatsko otkrivanje sudara i slanje SOS poziva putem satelita Ejplovom centru za hitne slučajeve, koji je brzo obavestio zvaničnike o nesreći i njihovoj lokaciji. U roku od 30 minuta, policajci okruga Los Anđeles uspeli su da spasu Fildsa i Zeladu.

Helikopter Kancelarije za specijalne službe korišćen je da bi stigao do mesta nesreće duboko u kanjonu. Dok je helikopter lebdeo iznad, tim je spustio lekare i izvukao par na sigurno koristeći užad. Vlasti su objavile snimak dramatičnog spasavanja na društvenim mrežama.

„Hiperventilirao sam i plakao u isto vreme. Rekli su: ‘Dobro si, živ si, dobro si.’ Ne mogu da verujem da se ovo dogodilo“, rekao je Zelada.

Par je avionom prebačen u bolnicu Hantington u Pasadeni, gde su ih lekari lečili zbog manjih ogrebotina.

„Osećao sam se kao da sam na teškom treningu“, zaključio je Zelada.

(Kurir.rs/Nova.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track