"OVO JE PREVENTIVNA ISPORUKA!" Laban: Zelenski je glumac! Rusija je stacionirala 540.000 hiljada vojnika duž ukrajinske granice!
SIstem "Patriot" i Belorusija u sukobu, Foto: Kurir TV, EPA / Martin Divíšek, EPA / Atef Safadi

Sistem "PATRIOT" i s-400 Triumf

"OVO JE PREVENTIVNA ISPORUKA!" Laban: Zelenski je glumac! Rusija je stacionirala 540.000 hiljada vojnika duž ukrajinske granice!

Planeta -

U eksploziji na gasovodu u Rusiji, poginule su tri osobe. Minsitarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je do eksplozije došlo tokom planskog održavanja, 150 kilometara zapadno od grada Kazanja. Reč je o gasovodu, kojim Rusi izvoze gas preko Ukrajine.

Kakve su procene o tome šta se dogodilo i da li je Belorusija u savezu sa Rusijom, govorili su gosti u studiju Kurir TV, profesor Dr Miloš Laban, politički analitičar i vojni stručnjak Vlade Radulović.

Vladimir Putin, Rusija, Belorusija
foto: kurir tv

Počeli su od prekjučerašnje, iznenadne posete predsednika Ruske federacije Vladimira Putina, Belorusiji.

- Počeo bih od najave isporučivanja Sistema "Patriot" Poljskoj, a još uvek nije jasno da li će ovaj sistem završiti u Ukrajini - rekao je Laban.

MIM-104 Patriot je američki protivzračni raketni sistem srednjeg dometa kojeg su razvile kompanije Raytheon, Hughes i RCA.

Izvor: Wikipedija

- 25 februara bilo je planirano da velika koncetracija ukrajinske vojske napadne Donbas, tako je i sada, ovo je preventivna isporuka S-400, koja je odbrambeni sistem - uveo je u materiju Laban, koji je mišljenja da Rusija neće ući u savez sa Belorusijom, niti će se beloruske jedinice združiti sa ruskim vojnim snagama.

S-400 Triumf (NATO klasifikacija: SA-21 Growler), poznatiji kao S-300 PMU-3, je protivavionski i protivraketni sistem koji je osmislio Almaz-Antej, MKB Fakel. Prvi put je ušao u operativnu upotrebu u oružane snage Ruske Federacije u 2007.oj godini. Ovaj sistem koristi četiri rakete na svojoj lansirnoj rampi odnosno četiri različitog dometa. Ima mogućnost detektovanja i letelica sa smanjenim odrazom (Stelth) na daljini od oko 150 km. Njegov radar omogućava praćenje i osmatranje na daljini od čak 600 km (cilj velike radarske površine) i istovremeno može da prati do 300 ciljeva.

Izvor: Wikipiedija

- Ne, do toga neće doći. U Ukrajini će se uspešno sprovesti ofanziva, Rusija je spremila 540.000 vojnika koji su na granici sa Ukrajinom, ili u samoj Ukrajini, sa kojim će Rusija iskoristiti prednost zimskih uslova.

03:00

U Ukrajini će se uspešno sprovesti ofanziva! Rusija je spremila 540.000 vojnika koji su na granici sa Ukrajinom!

Zelenskog je nazvao glumcem.

- Ukrajinske pruge, logistika ukrajinske vojske, zavisi od pruga, stanovništvo se masovno iseljava. Ko je za to kriv? Očigledno je da nisu dorasli, uprkos propagandi. Na delu je zamena teza, ali znate šta, pričati da je Rusija poražena, zato što za pet dana nije srušila otpor, to je glupost! - rekao je Laban.

Radulović se prisetio sabotaže na severnom toku 1 i Toku 2.

- Celokupan sistem formiranja jedinica funkcioniše godinama unapred - rekao je on.

Prokomentarisao je situaciju na frontu, PVO sisteme koji se raspoređuju u razne države.

- Sama linija fronta je aktivna. Još uvek je u fokusu poziciono ratovanje i besomučna artiljerijska vatra, korišćenje haubica, samohodnih haubica i minobacača kalibra 240, zatim krstareće rakete koje koristi Rusija, kao i novina upotreba dronova i kamikaza - rekao je Radulović, i okarakterisao sve kao neverovatnim test poligonom, koji je najbolje oprobati u realnim borbenim uslovima.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track