DEDA DOŠAO SA GRANATOM IZ PRVOG SVETSKOG RATA ZAGLAVLJENOM U REKTUMU: Nastala panika, evakuisana bolnica Tulonu! FOTO
Foto: Shutterstock

ovo još nije zabeleženo

DEDA DOŠAO SA GRANATOM IZ PRVOG SVETSKOG RATA ZAGLAVLJENOM U REKTUMU: Nastala panika, evakuisana bolnica Tulonu! FOTO

Planeta -

Doktori vide mnogo toga u svom radu, ali s vremena na vreme naiđu na zaista neobičan slučaj. Tako je bilo i sa nedavnim incidentom u jednoj francuskoj bolnici, kada su čak morali da evakuišu hitnu pomoć zbog opasnog predmeta pronađenog na pacijentu. Iz starijeg gospodina su zapravo izvukli granatu iz vremena Prvog svetskog rata.

U subotu uveče oko 21 čas 88-godišnji građanin došao je u hitnu pomoć bolnice Sainte Musse u Tulonu po pomoć. Prilikom prijema, lekari su otkrili da mu je u rektum zaglavljena artiljerijska granata iz Prvog svetskog rata. Uprava bolnice je odmah naredila evakuaciju odeljenja hitne pomoći bolnice, a svi hitni pacijenti su preusmereni na drugo mesto.

"Morali smo da preduzmemo sve mere predostrožnosti", rekli su iz bolnice. Pozvani su i bombaši, koji su nakon pregleda muškarca zaključili da nema velike verovatnoće da je stara eksplozivna naprava eksplodirala u unutrašnjosti čoveka.

„Uveravali su nas da je reč o kolekcionarskom predmetu iz Prvog svetskog rata, koji je nekada koristila francuska vojska“, saopštili su iz bolnice.

"Jabuka, mango ili čak krema za brijanje, već smo mnogo puta pronašli neobične predmete tamo gde ne bi trebalo. Ali granata? Ova još ne", rekao je jedan od lekara, prenose francuski mediji.

Lekari su izvršili operaciju kroz trbušnu duplju da su pacijentkinji uklonili metalni predmet, koji je merio čak 20 centimetara u dužinu i pet centimetara u širinu. Kako je zapelo u rektumu, prepušteno je mašti... U bolnici su samo rekli da je pacijent sada dobro i da očekuju da se posle operacije potpuno oporavi.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track