OD MIRNESE MIKI NI TRAGA NI GLASA: Veruje se da je mesecima spremala pljačku! Odale je fotke skupih tašni, roleks satova, pića
Foto: Instagram

pobegla sa milion evra

OD MIRNESE MIKI NI TRAGA NI GLASA: Veruje se da je mesecima spremala pljačku! Odale je fotke skupih tašni, roleks satova, pića

Planeta -

Glavna preokupacija nemačkih medija nije rat u Ukrajini, niti ekonomska kriza i problemi nego gde je nestala Mirnesa S. državljanka BiH poreklom iz Busovače, žena koja je osumnjičena za krađu više od milion evra iz kompanije za prevoz novca i za kojom je raspisana nagrada od 37.500 evra.

Od Mirnese nema ni traga ni glasa, ali nemački mediji saznaju nove detalje o spektakularnoj krađi novca. Kako je objavio portal t-online sve više postoje indicije da je ova osmnjičena četrdeset dvogodišnja žena planirala ovu pljačku u firmi za transport novca u kojoj je radila.

Mirnesa S, Mirnesa S.
foto: Instagram

Ono što se zna za sad jeste da se u kompaniji za prevoz novca proletos zaposlila kao telefonski operater u Štutgartu. Ona ne samo da je sedela i odgovarala na telefonske pozive, već je i više puta pomagala oko utovara vrednog tovara kompanije. Prilikom transporta, novčanice se umotavaju i nakon raspakivanja stavljaju u kasete kako bi se dostavile bankama.

policija, Poternica, Štutgart
foto: Polizeipräsidium Stuttgart

Istražitelji sumnjaju da se pljačka dogodila 14. oktobra ove godine, od kada Mirnesi S. nema ni traga ni glasa, ali ni novca. Policija veruje da ova tetovirana plavuša je već odavno sa novcem u inostranstvu.

Portparol situacionog centra u Štutgartu rekao je za t-online u subotu da nema novih dešavanja u potrazi za Mirnesom S.

1 / 12 Foto: Printscreen Instagram

Međutim, od početka javne potrage u četvrtak malo pre Božića, stiglo je nekoliko tragova koji se sada ispituju. Ali motiv je i dalje nepoznat. Međutim, moguće je da joj je novac bio potreban da finansira svoj upadljivo skup životni stil, prenosi „Bild”.

policija, poternica, Štutgart
foto: Polizeipräsidium Stuttgart

Kako piše ovaj nemački mediji na Mirnesinom Instagram nalogi ima brojnih fotografija koje prikazuju luksuzan život. Skupe tašne, roleks satovi, šampanjac sa prijateljima – neobično luksuzni način života žene, za koju se kaže da je radila kao telefonski operater za dotičnu kompaniju za transport novca, takođe je privukla pažnju komšija, navodi se u izveštaju.

Nemački mediji citiraju Mirnesinu komšinicu:

Mirnesa S., Nemačka
foto: Printscreen Instagram

„Ponekad sam JE viđala kako šeta. Bili su to pravi fenomeni. Ona mi se tada predstavila kao upravnik ekspoziture.“

Policija opisuje je opisuje kao ženu visoku 174 centimetra, plavo-zelenih očiju i plave kose.

Kurir.rs/t-online.de

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track