JOŠ JEDAN PUTINOV KRITIČAR MISTERIOZNO POGINUO: Telo ruskog milijardera pronađeno u LOKVI KRVI, prethodno OSUDIO rat u Ukrajini
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

"ispao kroz prozor"

JOŠ JEDAN PUTINOV KRITIČAR MISTERIOZNO POGINUO: Telo ruskog milijardera pronađeno u LOKVI KRVI, prethodno OSUDIO rat u Ukrajini

Planeta -

Ruski političar, koji važi za najbogatijeg poslanika u Rusiji, a koji je kritikovao aktuelni rat predsednika države Vladimira Putina u Ukrajini pronađen je mrtav nakon misterioznog pada iz hotelskog prozora u Indiji.

Ovo je još jedna u nizu misterioznih smrti ruskih milijardera otkako je otpočela invazija na Ukrajinu.

Multimilioner i "tajkun kobasica" Pavel Antov, iz glavne proputinove stranke Jedinstvena Rusija, bio je na putu da proslavi svoj predstojeći 66. rođendan.

Prijatelj iz njegove stranke preminuo je "od srčanog udara" u četvrtak prošle nedelje, a bogati političar je preminuo dva dana kasnije, prenosi Daily Mail.

Oženjeni tajkun, poslanik u zakonodavnoj skupštini regiona Vladimir, naveden je kao izabrani zvaničnik Rusije sa najvećom zaradom u 2019. godini.

Ruski generalni konzul u Kalkuti Aleksej Idamkin rekao je za TASS da je Antov "ispao" kroz prozor hotela u Rajagadi, u državi Odiša.

Pavel Antov
foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

"Pomno pratimo istragu i dobijamo sve informacije od policije Odiše“, rekao je diplomata.

Antov je u junu kritikovao rat i vazdušne napade na Kijev, koje je nazvao ruskim „terorom“ koji je ranio ukrajinske civile.

On se tada osvrnuo na ruski raketni udar i rekao: "Devojčica je izvučena ispod ruševina, izgleda da je njen otac poginuo".

"Majku pokušavaju da izvuku dizalicom, zarobljena je ispod ploče. Iskreno govoreći, ovo je izuzetno teško nazvati drugačije nego terorom", rekao je Antov tada za ruski raketni napad.

Očigledno je Antov tada ubrzo potpao pod jak pritisak, nakon čega je povukao komentar, te se povinovao i izvinio.

Antov se, kako prenosi Daily Mail, nakon toga oglasio i tvrdio da je njegova objava na društvenim mrežama bila „nesrećni nesporazum“ i „tehnička greška“.

Insistirao je da je „uvek podržavao predsednika“ i „iskreno podržavao ciljeve Putinove vojne operacije", ali su lokalni novinari to oštro osporili.

Vladimir Putin
foto: EPA

Indijski mediji navode da je ruski mesni mogul "skočio" sa krova hotela i da je njegovo telo pronađeno u lokvi krvi.

Njegov indijanski vodič ga je hitno odvezao u bolnicu, ali ga je lekar proglasio mrtvim.

Poslanikov prijatelj, koji je preminuo dva dana ranije, je bio Vladimir Budanov (61), takođe Rus, a prema navodima policije reč je o srčanom udaru. U grupi su bila još dva neidentifikovana muškarca.

"Bila je četvoročlana turistička grupa koja je boravila u hotelu u Rajagadi", rekao je diplomata Idamkin.

"U subotu je drugi Rus, poslanik u zakonodavnoj skupštini Vladimirske oblasti, Pavel Antov, ispao kroz prozor", naveo je.

Ruski medij ŠOT rekao je da indijska policija „ne isključuje mogućnost da je Pavel Antov možda postao depresivan zbog smrti svog prijatelja i izvršio samoubistvo“.

Antovu smrt u hotelu Sai International sa tri zvezdice potvrdio je potpredsednik Vladimirske zakonodavne skupštine Vladislav Kartuhin.

Iza Antova su ostale supruga i ćerka.

U 2019. godini njegova prijavljena godišnja zarada navedena je kao 147 miliona evra u analizi koju je sproveo ruski Forbs.

To je dovelo do toga da je proglašen za najbogatijeg poslanika u zemlji po zaradi.

(Kurir.rs/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track