NEMAC SE NADROGIRAO I ZASPAO ZA VOLANOM TESLE: Auto jurio 110 na sat, policija 15 minuta trubila dok ga nije probudila
Foto: Promo

INCIDENT U NEMAČKOJ

NEMAC SE NADROGIRAO I ZASPAO ZA VOLANOM TESLE: Auto jurio 110 na sat, policija 15 minuta trubila dok ga nije probudila

Planeta -

Nemačka policija zaustavila je muškarca koji je zaspao za volanom svog električnog automobila Tesla dok je vozio punom brzinom autoputem kod Bamberga.

Vozilo se kretalo konstantnom brzinom od 110 kilometara na sat i tačno istom razdaljinom ispred patrolnog automobila na A 70 prema Bajrojtu, saopštila je policija u četvrtak, prenosi časopis Feniks.

Policijska patrola je 15 minuta bezuspešno pokušavala da probudi 45-godišnjeg muškarca sirenama. Policajci su zatekli čoveka kako sedi na sedištu vozača zatvorenih očiju i ruku na volanu. Konačno se čovek probudio i sledio uputstva. Prilikom kontrole pokazao je "karakteristične simptome pod dejstvom droge", navodi se u saopštenju policije.

Prema informacijama, policijski službenici su ispod volana, u prostoru za noge, pronašli takozvani teg za volan. Ovaj uređaj je pričvršćen za volan kako bi zavarao bezbednosnu funkciju vozila pretvarajući se da je ruka na volanu. Za vozačem se sada vodi istraga zbog ugrožavanja saobraćaja. Policija mu je oduzela vozačku dozvolu.

(Kurir.rs/Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja