"ODREDI SMRTI MASAKRIRALI DECU, OSTAVLJALI IH BEZ GLAVA I RUKU" Žestoka rasprava u studiju Kurir TV: "Rusi su poslali džihadiste!"
Foto: La Cassette Bleue / Alamy / Alamy / Profimedia, Aris Messinis, Vladimir Mordunov UPI Profimedia, epa OLEG PETRASYUK, epa SERGEY DOLZHENKO

rat u ukrajini

"ODREDI SMRTI MASAKRIRALI DECU, OSTAVLJALI IH BEZ GLAVA I RUKU" Žestoka rasprava u studiju Kurir TV: "Rusi su poslali džihadiste!"

Planeta -

Niko neće da kaže šta se dešavalo ovih 8 godina u Ukrajini. Od 2014. do 24. februara 2022. godine - istakao Luka Kastratović, pukovnik u penziji.

Ušli smo u 316. dan ruske invazije na Ukrajinu, a situacija se ne smiruje. Naime, poslednji veliki incident se dogodio u noći 1. januara kada je izvršen raketni napad na Makajevku u aneksiranom delu Donjecke regije, usled čega je uništena strukovna škola br. 19, Kremlivska ulica, 48, u kojoj su bili stacionirani ruski rezervisti.

Prema prvim podacima, u ukrajinskom napadu je poginulo oko 400 ruskih vojnika (cifra koju zastupa Kijev), a 300 ih je povređeno. Moskva je priznala da je 89 vojnika poginulo kada je pogođena zgrada u kojoj su bili smeštene ruske snage.

Kastratović se u svom gostovanju za jutarnji program Kurir televizije dotakao samog početka rata. Time je nagovestio da svi obraćaju pažnju na rusku agresiju, dok, kako kaže, zaboravljaju na period od 2014. godine.

02:04

KASTRATOVIĆ: ODREDI UKRAJINE SU UBIJALI I MASAKRIRALI DECU, OSTAVLJALI IH BEZ GLAVA I RUKU! Cvetković: Rusi su poslali džihadiste

- Ovih 8 godina odredi Ukrajine su ubijali i masakrirali decu. Ostavljali su ih bez glava i ruku. Pripremali su agresiju na ove oblasti gde Rusi žive odnosno na Donjecku i Lugansku. Vrhunac je bio 21. februar kada su Ukrajinci srušili spomenike iz Drugog svetskog rata borcima, dok je Nova 2022. godina dočekana je u bakljadama i slavili su rođendan neofašistima. Još su i naši mediji izveštavali 2017. godine da se Amerika sprema za rat protiv Rusije - rekao je Kastratović.

Aleksandar Cvetković, direktor Srpskog pokreta obnove, ipak se nije složio sa Kastratovićem i smatra da rat nije bio rešenj, već da je ovo čista agresija na Ukrajinu.

Aleksandar Cvetković
foto: Kurir Televizija

- Kada se ovako lepo govori kako Rusija i Amerika ratuju. Ovako, oni se graniče preko Berimgovog moreuza. Ako oni žele da ratuju, neka tamo ratuju. Pobiše onolike Ukrajince i Ruse u Ukrajini da bi odbranili Ruse. Poslali su džihadiste da zaštite pravoslavni svet. Ratuju tako što se u Bahmutu 90% stanovništva iselilo i grad je u potpunosti razrušen. To nema veze sa odbranom Rusa - rekao je Cvetković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track