RUSIJA SUMNJA DA JE ODBIJANJE PRIMIRJA STAV ZELENSKOG! Peskov: Teško nam je da procenimo!
Foto: EPA / Yuri Kochetkov

RUSIJA SUMNJA DA JE ODBIJANJE PRIMIRJA STAV ZELENSKOG! Peskov: Teško nam je da procenimo!

Planeta -

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izrazio je danas sumnju da odbijanje primirja koje je Rusija predložila, od strane savetnika predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog Mihaila Podoljaka odražava stav ukrajinskog lidera, javio je Interfaks.

"Teško nam je da procenimo da li Podoljakovo mišljenje odražava stav predsednika Ukrajine", rekao je Peskov, preneo je Rojters. Zelenski još nije komentarisao predloženo primirje tokom proslave pravoslavnog Božića, navela je agencija.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba objavio je na Tviteru da se ruski sporazum o prekidu vatre "ne može i ne treba shvatiti ozbiljno".

Pentagon je saopštio danas da je svet duboko skeptičan prema pozivu ruskog predsednika Vladimira Putina na 36-časovni prekid vatre u Ukrajini povodom Božića.

Portparol Pentagona brigadni general Patrik Rajder rekao je novinarima da postoji značajan skepticizam u SAD i širom sveta povodom ruskog poziva na primirje, s obzirom na to da Rusija, kako je naveo, dugo širi propagandu i dezinformacije i nemilosrdno napada ukrajinske gradove i civile.

Rajder je istakao da fokus SAD ostaje na podršci Ukrajini.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track