POGLEDAJTE SNIMAK HAPŠENJA IRANSKOG ISLAMISTE U NEMAČKOJ: Pao sa još jednim muškarcem, u stanu našli BIOLOŠKO ORUŽJE (VIDEO, FOTO)
Foto: Printskrin / You Tube

sprečen teroristički napad

POGLEDAJTE SNIMAK HAPŠENJA IRANSKOG ISLAMISTE U NEMAČKOJ: Pao sa još jednim muškarcem, u stanu našli BIOLOŠKO ORUŽJE (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Tridesetdvogodišnji Iranac uhapšen je u munjevitoj akciji policije u Nemačkoj zbog navodnog planiranja „islamistički motivisanog“ napada, kako je naveo BBC, a sada je objavljen snimak hapšenja.

Policija Severne Rajne-Vestfalije navela je u saopštenju da je Iranac skovao plan da upotrebi cijanid i ricin da izvrši „ozbiljan čin nasilja“.

Pripadnici policije izvršili su upad u njegov stan koji se nalazi u gradu Policija je izvršila upad u njegov stan u gradu Kastrop-Rauksel, u regionu Rur, gde su pronađene "toksične supstance".

Ricin se smatra veoma opasnim toksičnim biološkim oružjem.

Sa Irancem je takođe uhapšen još jedan muškarac za kog se pretpostavlja da je njegov pomoćnik u potencijalnom napadu koji su nemački mediji definisali kao "ozbiljan napad motivisan islamističkim ekstremizmom, a obojica su i dalje u pritvoru, prenosi 24ur.

Nemačka agencija Dojče pres izvestila je o brojnim radnicima Hitne pomoći u zaštitnim odelima koji su došli na lice mesta, a istraga je u toku.

Optužba za "teški akt nasilja ugrožavanja države" kažnjiva je zatvorom od šest meseci do deset godina.

Podsećanja radi, u prošlosti je nemačka bila meta brojnih islamističkih napada poslednjih godina. U napadu kamiona na božićne pijace u Berlinu 2016. godine poginulo je 12 ljudi, a na desetine je povređeno.

Kako prenosi AP, nemačka policija je pre pet godina uhapsila Tunižanina i njegovu suprugu pod sumnjom da su planirali napad ricinom u ime grupe Islamska država. Kasnije su proglašeni krivima i osuđeni na deset i osam godina zatvora.

(Kurir.rs/BBC/24ur)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track