RUSI PUZE I SKRIVAJU SE, A ONDA JE GRUNULO! Ukrajina objavila novi snimak RAKETNOG UDARA u Soledaru, više od 100 POBIJENIH (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

žestoka osveta putinovom "kuvaru"

RUSI PUZE I SKRIVAJU SE, A ONDA JE GRUNULO! Ukrajina objavila novi snimak RAKETNOG UDARA u Soledaru, više od 100 POBIJENIH (VIDEO)

Planeta -

Vojska Ukrajine saopštila je da je ispalila projektil na grupu ruskih vojnika koji se nalaze u Soledaru, pri čemu ih je navodno ubijeno više od sto, preneo je Kijev Independent.

Grupaciju ruskih vojnika identifikovale su ukrajinske snage za specijalne operacije, saopštila je komanda za specijalne operacije. Artiljerija je usmerena na koncentraciju trupa, praćena raketom Točka-U, ubijajući ruske vojnike u tom području, saopštila je komanda.

Na snimcima koje su objavile ukrajinske specijalne snage navodno se vidi kako je ukrajinska artiljerija gađala grupu ruskih vojnika na poljima oko grada, prenosi Daily Mail.

Ruske vojnike su ukrajinski specijalci uočili u velikim grupama u nekoliko oblasti širom Soledara, koji su potom te koordinate preneli visokoj komandi.

Ukrajinske trupe otvorile su vatru na ruske vojnike, dok je taktička raketa Točka-U takođe lansirana u nizu smrtonosnih udara.

Kako se navodi, u udaru je zajedno sa oko 100 vojnika uništena i ruska vojna oprema.

Ukrajinska vojska saopštila je da je više od 100 ruskih vojnika "otišlo zajedno u pakao" u koordinisanom napadu, u kojem su učestvovali specijalci, topnici i raketni bacači.

U toku su žestoke bitke između ukrajinskih snaga i regularne ruske vojske i privatne plaćeničke grupe Vagner. Rusi i Vagnerovci tvrde da Rusija kontroliše grad, dok je Ukrajina negirala da je rudarski grad pripao Rusiji.

Prethodno su ruske snage napale grad Zaporožje tokom noći, što je objavio sekretar Gradskog veća Zaporožja Anatolij Kurtev na svom Telegram kanalu.

"Oštećeni su infrastrukturni objekti. Na licu mesta je izbio požar. Prema preliminarnim informacijama, ljudi nisu povređeni", naveo je tada Kurtev.

Podsetimo, na društvenim mrežama objavljeni su snimci na kojima se vidi Jevgenij Prigožin, šef plaćeničke grupe Vagner, sa pojedinim pripadnicima grupe u rudnicima soli u Soledaru.

Ovim je Prigožin poručio da su Vagnerove jedinice preuzele kontrolu nad celom teritorijom Soledara, ali Ukrajina je te navode demantovala.

Kontrola ovih rudnika soli u ovom delu Donjecke oblasti imala bi simboličnu, vojnu i komercijalnu vrednost za Rusiju i predstavljala bi prvu značajnu pobedu Moskve na frontu nakon više meseci vojnih neuspeha.

Procenjuje se da ima 200 kilometara napuštenih tunela rudnika koji presecaju okolno područje.

(Kurir.rs/Daily Mail/Kijev Independent)

Bonus video:

01:48

UKRAJINA ĆE NESTATI?! General u penziji: Rusi mogu da upotrebe nuklearno oružje manje snage, A LEOPARD JE NEMOĆAN PROTIV CIRKONA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track