"RUSI SE KREĆU PREKO SOPSTVENIH LEŠEVA": Ukrajinski zvaničnici o Soledaru, navode da Rusija hiljade građana TERA NA KLANJE
Foto: Stephan Goss / Shutterstock Editorial / Profimedia

"RUSI SE KREĆU PREKO SOPSTVENIH LEŠEVA": Ukrajinski zvaničnici o Soledaru, navode da Rusija hiljade građana TERA NA KLANJE

Planeta -

Ukrajinske snage ne odstupaju u žestokim borbama za grad Soledar na istoku dok Rusija jača svoje vojno prisustvo u toj državi, izjavila je danas zamenica ministra odbrane Hana Malar.

Malar je rekla da je broj ruskih vojnih jedinica u Ukrajini porastao na 280 sa 250 koliko ih je bilo nedelju dana ranije jer Moskva pokušava da dobije "stratešku inicijativu".

"Borbe su žestoke u pravcu Soledara. Oni (Rusi) se kreću preko sopstvenih leševa. Rusija tera hiljade svojih građana na klanje, ali mi se držimo", rekla je Malar novinarima.

Drugi visoki vojni zvaničnik, brigadni general Aleksij Gromov, rekao je da je vojna situacija u Ukrajini i dalje "teška" i da su najžešće borbe na istočnom frontu.

Ruske snage su pokušavale da preseku ukrajinske linije i opkole ukrajinske trupe, rekao je on.

Gromov je takođe rekao da će i tokom ove godine postojati opasnost od napada iz Belorusije, ruskog saveznika koji se graniči sa Ukrajinom.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track