IGRANKA JE U PUNOM JEKU! Stručnjaci upozoravaju: Kada temperatura padne ispod minus 10°C u Ukrajini OČEKUJTE SAMO JEDNO U RATU
Foto: Profimedia

KURIR TV

IGRANKA JE U PUNOM JEKU! Stručnjaci upozoravaju: Kada temperatura padne ispod minus 10°C u Ukrajini OČEKUJTE SAMO JEDNO U RATU

Planeta -

Kremlj je saopštio da ruske snage napreduju u vojnim operacijama kod Soledara na istoku Ukrajine i da imaju, kako se navodi "pozitivan zamah". Ukrajinske vlasti tvrde da ruske snage nisu preuzele kontrolu nad Soledarom i dodali su da se "intenzitet borbi koje se vode na tom području može porediti sa borbama za vreme Drugog svetskog rata".

Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu, gostovao je u Pulsu Srbije gde se dotakao trenutnih dešavanja u Ukrajini. On je tom prilikom naveo da su Soledar, kao i Bahmut, nemaju nikakvu stratešku važnost.

- To znaju oni koji su na terenu ko šta kontroliše. Meni taj pravac deluje kao neka propagadna aktivnost i ne mogu da kažem da mi deluje kao bilo kakva ofanziva. Taj Soledar ima 10 kvadratnih kilometara i oko 10 hiljada stanovnika. To je jedno malo mesto i zanemarljivo. Kao i Bahmut koji je pre ovog rata imao 43 kvadratna kilometara i 70 hiljada ljudi. Nikakvu stratešku važnost nema ni jedan ni drugi grad - rekao je Obradović.

Darko Obradović
foto: Kurir Televizija

Žarko Rakić, nekadašnji glavni urednik Politike, osvrnuo se na samu zimu koja predstoji i istakao da kada temperatura padne ispod 10 stepeni, predstoje još ozbiljnije operacije na terenu.

- Igranka je u punom jeku. Moraćemo malo da sačekamo da temperatura padne ozbiljno ispod 10 stepeni kada će se smrznuti tlo i kada će se voditi ozbiljnije vojne operacije na terenu. Moći će da se koriste oklopna vozila i tenkovi. To blato sada je toliko duboko da je nemoguće da se krećete, osim asfaltnim putevima - rekao je Rakić.

05:01

IGRANKA JE U PUNOM JEKU! Stručnjaci upozoravaju: Kada temperatura padne ispod 10 stepeni kreću JOŠ OZBILJNIJE OPERACIJE U UKRAJINI

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track