"ZAŠTO SE PRAVIŠ LUD?" PUTIN POTPUNO IZGUBIO KONTROLU NA SASTANKU VLADE: Ruski predsednik se obrušio na ministra (VIDEO)
Foto: Saverkin Alexander / TASS / Profimedia, Shutterstock

NAPETO

"ZAŠTO SE PRAVIŠ LUD?" PUTIN POTPUNO IZGUBIO KONTROLU NA SASTANKU VLADE: Ruski predsednik se obrušio na ministra (VIDEO)

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin izgubio je kontrolu tokom virtuelnog sastanka sa zvaničnicima ruske vlade, kada je tokom izlaganja ušao u verbalnI sukob sa zamenikom premijera Denisom Manturovim.

Naime, kako se vidi na snimku koji je Kremlj objavio, Putin je nije uspeo da zadrži izlive besa zbog, kako navode mnogi analitičari, sunovrata ruske ekonomije te je javno ponizio zamenika premijera Denisa Manturova i ponovo uzdrmao njegovu vrhovnu komandu.

Do tenzije je došlo u trenutku kada Manturov ispravio predsednika nakon što je Putin konstatovao da pojedine kompanije nisu obezbedile ugovore za izgradnju novih aviona ove godine.

Manturov, koji je inače i ministar trgovine i industrije, istakao je da su svi investicioni projekti u toku, ali čini se da Putin nije uspeo da ostane suzdržan i parlamentaran pa ga je prekinuo uz opasku da sve to "predugo traje".

- Nema narudžbina čak ni za 2023. u nekim kompanijama – istakao je Putin, ali ga je Manturov ponovo ispravio argumentujući mu da je Ministarstvo odbrane potvrdilo taj broj.

Međutim, Putin je insistirao na tome da je u pravu u svojim izlaganjima, ali ga je Manturov ispravio i po treći put, nakon čega je došlo do eksalacije.

- Hajde da završimo ovu diskusiju, koja je svrha ovog koškanja sa tobom? Direktori su mi potvrdili da nema ugovora. Zašto se praviš lud? - oštro mu je odbrusio Putin.

Kurir.rs/TheSun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track