RUSIJA NA FRONT ŠALJE BORBENOG ROBOTA: Marker SAMOSTALNO bira i uništava ciljeve, VATRENO KRŠTENJE će imati u Donbasu! (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

oružje budućnosti

RUSIJA NA FRONT ŠALJE BORBENOG ROBOTA: Marker SAMOSTALNO bira i uništava ciljeve, VATRENO KRŠTENJE će imati u Donbasu! (VIDEO)

Planeta -

Bespilotno izviđačko-udarno vozilo „Marker” biće upućeno u Donbas, saopštio je šef grupe vojnih savetnika i naučno-tehničkog centra divizije „Carski vukovi“ Dmitrij Rogozin 15. januara u svom Telegram kanalu, prenosi Izvestija.

„Marker” je već testiran kao bezbednosni sistem za kosmodrom Vostočni, koji obezbeđuje kontrolu njegovog bezbednosnog perimetra. Sada će on (tačnije, oni - biće nekoliko takvih mašina) morati da prođu vatreno krštenje u Donbasu“, napisao je on.

Borbenu robotsku platformu razvila je privatna uralska inženjerska kompanija Androidnaja tehnika. Napominje se da mašina ima automatski sistem upravljanja, obezbeđuje ciljanje neprijateljskih objekata na udaljenosti od najmanje 15 km, samostalno bira i pogađa izabrane ciljeve.

Rogozin je rekao i da je bio zadužen za istraživački tim koji je učestvovao u testiranju Markera i obećao da će o rezultatima govoriti kasnije.

Dan ranije je saopšteno da su ruske snage koristile modernizovani T-90M „Proboj“ u okviru borbenih zadataka na hersonskom pravcu. Kako je rekao komandant tenka Ruslan, tokom specijalne operacije u Ukrajini, T-90M se pokazao kao pouzdano i praktično borbeno vozilo.

(Kurir.rs/Izvestija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja