DEČAKA IZ NEMAČKE BOLEO STOMAK, KAD SU GA ODVELI NA SKENER NASTAO MUK: Odmah prebačen u operacionu salu, a tamo usledio NOVI ŠOK
Foto: Shutterstock, Ilustracija

DEČAKA IZ NEMAČKE BOLEO STOMAK, KAD SU GA ODVELI NA SKENER NASTAO MUK: Odmah prebačen u operacionu salu, a tamo usledio NOVI ŠOK

Planeta -

Lekari su ostali zapanjeni kada su u crevima četvorogodišnjaka pronašli magnetnu narukvicu sa čak 18 magnetnih kuglica

Lekari su prvo sumnjali da je uzrok upornih bolova u stomaku slepo crevo, ali onda je istina izašla na videlo: četvorogodišnjak je progutao magnetnu narukvicu, navodi nemački RTL, pozivajući se na medicinski časopis „Journal of Pediatric Surgeri Case Reports” koji je prvi izvestio o ekstremnom slučaju.

Naime, četvorogodišnje dete dovedeno je u bolnicu nakon što se dva dana žalilo na bolove u stomaku, stalno povraćanje i opstipaciju. Lekari su u početku sumnjali da se radi o akutnoj upali slepog creva. Međutim, skener je pokazao da se u njegovim crevima nalazi „predmet u vidu narukvice”.

Na operaciji je usledio još jedan šok. Ispostavilo se da je četvorogodišnjak progutao 18 magneta koji se inače nose u nizu kao narukvica za terapiju magnetnim poljem za ublažavanje bolova kod artritisa i sindroma karpalnog tunela.

Lekari pretpostavljaju da je dečak u "nepoznatom vremenskom periodu" gutao kuglicu po kulgicu. Zatim su se one spojile u crevima i formirale narukvicu koja je blokirala njegova creva i već ih je delimično perforirala.

Hirurzi su odmah izveli laparotomiju kako bi uklonili 18 šestougaonih perli, a zatim brzo sanirali oštećenje creva. Operacija je prošla dobro i dečak je nakon šest dana pušten kući. Šest meseci kasnije, kontrolni pregled pokazao je da se četvorogodišnjak dobro oporavio.

(Kurir.rs/Informer/RTL)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja