RASTE BROJ POGINULIH U PADU HELIKOPTERA NA VRTIĆ KOD KIJEVA! Fon der Lajen: "Tragedija pogodila ratom RAZORENU Ukrajinu" (VIDEO)
Foto: Sergei Supinsky / AFP / Profimedia

RASTE BROJ POGINULIH U PADU HELIKOPTERA NA VRTIĆ KOD KIJEVA! Fon der Lajen: "Tragedija pogodila ratom RAZORENU Ukrajinu" (VIDEO)

Planeta -

U regionu Kijeva u Brovariju srušio se helikopter u blizini vrtića, prilikom čega je najmanje 18 ljudi poginulo, među kojima je troje dece, ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski, kao i njegovi saradnici.

Na Tviteru se ovim povodom oglasila i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

"Tragedija je pogodila ratom razorenu Ukrajinu. Izražavam svoje duboko žaljenje porodicama žrtava, Volodimiru Zelenskom i celoj zemlji zbog helikopterske nesreće u Brovariju. Tugujemo s vama", napisala je.

Komesar EU za unutrašnje poslove Ilva Johanson opisala je poginulog ukrajinskog ministra Monastirskog kao heroja.

"Vesti o smrti Denisa Monastirskog, Jevhena Jenina i Jurija Lubkoviča duboko su me šokirale. Moje saučešće porodicama svih žrtava ove tragedije. Denis je istinski ukrajinski heroj - tokom prošle godine predvodio je hrabrošću i stoicizmom," poručila je na Tviteru.

"Bio je moj prijatelj. Raditi s njim prošle godine bila mi je čast. EU povereništvo i ministarstva unutrašnjih poslova u svih 27 glavnih gradova će jako osetiti ovaj gubitak. Nastavićemo naš rad na pomaganju Ukrajincima i Ukrajini, u spomen na Denisa. Slava Ukrajini", napisala je, prenosi Index.hr.

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track