MONSTRUM U UNIFORMI: Policajac 20 godina držao žene zatočene, bičevao ih kaišem i silovao!
Foto: Printscreen Twitter

MONSTRUM U UNIFORMI: Policajac 20 godina držao žene zatočene, bičevao ih kaišem i silovao!

Planeta -

Policijac Metropoliten policije Dejvid Kerik, koji je čuvao britanski parlament, označen je kao jedan od najgorih britanskih serijskih silovatelja nakon što je priznao 71 seksualni prestup koji je počinio u periodu od 20 godina.

Dejvid Kerik (48) izjasnio se krivim za 48 silovanja i niz drugih sadističkih zločina nad 12 ženama dok je služio u policiji između 2003. i 2020. godine.

Ovaj monstrum je uživao u ponižavanju svojih žrtava, koje je žigosao kao svoje ‘robove’. Neke žene su bile zaklučane u malom ormanu ispod stepenica deset sati bez hrane, druge su bičevane kaišem ili primorane da mu nage čiste kuću.

Kerik bi pokazao svoju značku kako bi namamio žene u lažni osećaj sigurnosti i rekao im: „Ja sam policajac, možete mi verovati“. Nakon napada, on bi se rugao svojim žrtvama govoreći da im nikada neće poverovati jer je on policajac i to je njegova reč protiv njihovih.

Bio je u stanju da muči i zlostavlja žene 17 godina uprkos tome što je devet puta bio u centru pažnje policije pre hapšenja kada su protiv njega iznete optužbe za silovanje i nasilje u porodici. Danas se policija izvinjava zbog neuspeha da zaustavi Kerika, dok je Dauning strit broj 10 upozorio da je poverenje u policiju „slomljeno“.

Kerik se pojavio pred Sudom u Sauvarku kako bi se izjasnio krivim po četiri tačke za silovanje, lažno zatvaranje i nepristojan napad, koji se odnose na 40-godišnju ženu 2003. godine.

U decembru u Old Bejliju, Kerik, koji je služio u vojsci pre nego što se pridružio Metu 2001., priznao je 43 optužbe protiv 11 drugih žena, uključujući 20 tačaka za silovanje, između marta 2004. i septembra 2020.

On je negirao dalju tačku optužnice za silovanje u septembru 2020. u vezi sa 13. ženom, čiji su navodi pokrenuli istragu, a Tužilaštvo je odlučilo da nije u javnom interesu da se nastavi suđenje po toj optužbi.

Uz piće u pabu 4. septembra 2020, Kerik joj je rekao da je oficir za vatreno oružje, pokazao joj svoj nalog i pohvalio se da je upoznao poznate ljude tokom svog rada.

Glavni inspektor Ian Mur, iz Jedinice za velike zločine u Bedfordširu, Kembridžširu i Hertfordširu, rekao je da „veliki broj krivičnih dela“ pokazuje Kerikovu „plodnu i bešćutnu prirodu“ i da očekuje da će se javiti još više žrtava.

Kerik je upoznao neke od žena preko sajtova za upoznavanje na mreži kao što su Tinder i Bado ili u društvenim prilikama, koristeći svoj položaj policajca da zadobije njihovo poverenje.

Kerik je priznao da je silovao devet žena, neke u više navrata tokom meseci ili godina.

Neke su satima bile zaključane u malom ormariću ispod stepenica u njegovom domu u Hertfordširu bez hrane ili su bile prisiljene da čiste njegovu kuću gole.

Kerik je jednu ženu bičevao kaišem, urinirao na neke od svojih žrtava i rekao im kada mogu da jedu i spavaju.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track