TEJTU PRODUŽEN PRITVOR ZA JOŠ 30 DANA: Sud u Rumuniji doneo odluku, kontroverzni influenser ostaje IZA REŠETAKA
Foto: Printscreen Instagram

TEJTU PRODUŽEN PRITVOR ZA JOŠ 30 DANA: Sud u Rumuniji doneo odluku, kontroverzni influenser ostaje IZA REŠETAKA

Planeta -

Kontroverzna zvezda društvenih mreža Endrju Tejt i njegov brat Tristan će ostati u pritvoru do 27. februara jer im je rumunski sud produžio policijski pritvor.

Rumunski tužioci za borbu protiv organizovanog kriminala pritvorili su 29. decembra Tejta, njegovog brata Tristana i dve osumnjičene Rumunke pod optužbom da su formirali kriminalnu bandu za seksualno iskorišćavanje šest žena, prenosi BBC.

Sudija je presudio da će biti zadržani u zatvoru još 30 dana dok policija gradi njihov slučaj. Razlozi za ovo produženje biće naknadno navedeni u pisanoj izjavi. Tejt i njegov brat negiraju optužbe.

Bivši takmičar britanskog rijalitija Veliki brat, postao je poznat po mizoginim primedbama i govoru mržnje, zbog čega mu je zabranjen pristup svim glavnim platformama društvenih medija, iako je njegov nalog na Tviteru ponovo postao aktivan u novembru nakon što je kompaniju preuzeo Ilon Mask.

Podsetimo Endru Tejt (35) i njegov brat Tristan uhapšeni su u Rumuniji zbog sumnje na silovanje, trgovinu ljudima i organizovani kriminal, nakon što je policija upala u njegovu luksuznu kuću, prenosi Daily Mirror.

Tejt (36) sa lisicama na rukama, koji se ove godine proslavio zbog svojih seksističkih i mizoginih stavova, snimljen je kako ga policija izvodi iz njegove luksuzne vile nakon racije u četvrtak.

Britanac, inače rođen u Vašingtonu, a koji je odrastao u Lutonu, je pod istragom Uprave za istragu organizovanog kriminala i terorizma (DIICOT), a izveštaji u Rumuniji navode da su on i njegov brat ispitani zbog sumnje da su formirali organizovanu kriminalnu grupu koja koristila devojke u video snimcima za odrasle.

Braća su takođe ispitana u aprilu kada je policija navodno pronašla dve devojke koje su tvrdile da su držane protiv njihove volje. Braća su puštena dok je istraga nastavljena, ali su juče ponovo privedeni, navodno u vezi sa istragom za trgovinu ljudima i silovanje.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track