BAHMUT PRED OPSADOM! Denis Pušilin: Poboljšana pozicija ruskih snaga
Foto: Twitter/301military

BAHMUT PRED OPSADOM! Denis Pušilin: Poboljšana pozicija ruskih snaga

Planeta -

Vršilac dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je danas da je zauzimanje Kleščejevke, koja se nalazi južno od Bahmuta, poboljšalo poziciju ruskih snaga u okolini Soledara, prenose ruski mediji.

Prema njegovim rečima, ruska vojska napravila je pomak u delu oko Soledara, u kojem je sada u toku ozbiljna akcija čišćenja od ukrajinskih snaga.

"Posle oslobođenja Kleščejevke za nas se otvaraju nove mogućnosti. Rekao bih da je naša pozicija znatno poboljšana", izjavio je.

Komentarišući situaciju kod Bahmuta, rekao je da su ruske snage veoma blizu operativnog okruženja ovog strateški važnog grada u Donjeckoj Narodnoj Republici kojem streme "vagnerovci".

Pušilin se osvrnuo i na situaciju kod naselja Marjinka u DNR. Ono se nalazi nedaleko od grada Donjecka i odatle ukrajinske snage, kojih u tom mestu ima dosta, redovno vrše napade na glavni grad DNR.

Rekao je da je, sudeći po informacijama sa terena, kijevski režim odlučio da u taj region prebaci dodatne trupe i ojača pozicije u pokušaju zaustavljanja ruske ofanzive.

"Bitke se tamo još nastavljaju za privatni sektor i male industrijske objekte kod kojih protivničke snage još pokušavaju da spreče oslobođenje i napredak naših jedinica", kazao je privremeni šef DNR.

Kurir.rs/RT Balkan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track