TRI PANCIRA ŠTITE KREMLJ: Pogledajte raspored moćnih PVO sistema postavljenih u centru Moskve, sva tri pokrivaju SRCE RUSKE DRŽAVE
Foto: Printscreen, Shutterstock, Ilustracija

ODBRANA

TRI PANCIRA ŠTITE KREMLJ: Pogledajte raspored moćnih PVO sistema postavljenih u centru Moskve, sva tri pokrivaju SRCE RUSKE DRŽAVE

Planeta -

Na društvenim mrežama od pre tri dana kruže snimci na kojima je prikazano kako ruska vojska postavlja PVO sisteme Pancir na krovove zgrada.

Na fotografijama se mogu razlikovati najmanje dva mesta, gde su već postavljeni kompleksi za zaštitu prestonice od vazdušnih i raketnih napada –na krovove Ministarstva odbrane i poslovnog centra u ulici Teterinski broj 8.

Sada se na društvenim mrežama pojavila još jedna fotografija, odnosno karta na kojoj se vidi koliku površinu ovi PVO sistemi mogu da obuhvate i brane.

Navodi se da su u centru Moskve postavljena tri sistema i oni pokrivaju veliki deo centra ruske prestonice.

Zanimljivo je da sva tri sistema obuhvataju prostor Kremlja, srca ruske države.

Do sada ipak nije bilo zvanične potvrde o postavljanju ovih sistema.

Pancir je mešoviti (hibridni) topovsko-raketni sistem koji objedinjuje rakete zemlja-vazduh, dva topa kalibra 30 mm, osmatrački i nišanski radar kao i elektrooptički blok za nadzor i upravljanje paljbom. Sistem je postavljen na kamion URAL 5223.4 kategorije 10 tona i konfiguracije 8x8.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track