VESELO: Prve OSMORKE na svetu proslavile 14. rođendan s mamom na kartingu!
Na okupu za rođendan: Nađa Suleman sa osmorkama, Foto: Printscreen/BBC

VESELO: Prve OSMORKE na svetu proslavile 14. rođendan s mamom na kartingu!

Planeta -

Nađa Suleman (47), samohrana majka, izvela svoju decu po imenu Narija, Isaija, Malija, Džeremaja, Noa, Josija, Jona i Makaj da se zabave

Prve preživele osmorke na svetu proslavile su svoj 14. rođendan odlaskom s mamom na karting, nakon čega su svi zajedno otišli na ručak!

Nađa Suleman (47), samohrana majka iz Kalifornije poznata je pod nadimkom "Oktomama".

Trosobna kuća

Ona je svoje osmorke po imenu Narija, Isaija, Malija, Džeremaja, Noa, Josija, Jona i Makaj izvela da se zabave i proslave rođendan, prenose američki mediji.

Nasmejani i veseli tinejdžeri su nosili balone na kojima je ispisana reč rođendan na engleskom "birthday". Nađa Suleman, koja je godinama bila zvezda tabloida, ima ukupno 14 dece, šestoro je rodila pre osmorki. Prvo dete, sina, dobila je 2001, a ćerku većnaredne godine.

Nastavila je s vantelesnom oplodnjom i dobila je još tri sina i jednu ćerku. Čitava porodica živi u trosobnoj kući u oblasti Orindž u Kaliforniji.

Puna igraonica: Ovako su proslavili treći rođendan
Puna igraonica: Ovako su proslavili treći rođendanfoto: Profimedia

- Svi vi izrastate u neka od najljubaznijih, najskromnijih, najzahvalnijih i najljubaznijih ljudskih bića koje sam ikada poznavala. Svako od vas poseduje retke i jedinstvene karakteristike i nije nalik bilo kom drugom detetu vašeg uzrasta, posebno u našem današnjem društvu - poručila je ponosna mama deci i nastavila:

- Reči ne mogu da opišu koliko sam zahvalna što sam vam majka. Svi ste mi neizmerno blagoslovili život i svakodnevno zahvaljujem bogu što mi veruje da brinem o svima vama, oblikujem vaše živote i utičem na njih. Nađa Suleman tvrdi da nije planirala da ima 14 dece i da ju je nasamario doktor kod koga je išla na veštačku oplodnju:

Doktor kriv

- Rekao mi je da nosim blizance. Prvo je bilo 12 embriona i rekao mi je da smo izgubili šest. Bila sam pod sedativima i nisam ga razumela - rekla je Sulemanova za Njujork tajms.

Posle njenog porođaja, dr Majkl Kamrava je izgubio licencu i preselio se iz SAD. Kada je postalo jasno da Nađa nosi osmorke, doktor joj je predložio da izvrši kiretažu i smanji broj embriona, ali je ona to decidirano odbila.

Verovali ili ne

Afrikanka rodila devetorke

Afrikanka Halima Sise iz Malija rodila je devetorke u maju 2021. godine. Mesto porođaja je bila Kazablanka, najveći grad u Maroku.

Ukrajina
foto: Printscreen/BBC

Ona se brzo oporavila od porođaja dok su bebe ostale nekoliko meseci na intenzivnoj nezi dok nisu ojačale. Halima je rodila pet devojčica i četiri dečaka carskim rezom. Na porođaju je bilo desetoro doktora i 25 babica. Ova Afrikanka je vlasnica Ginisovog rekorda kao žena koja je rodila jedine devetorke u svetu koje su preživele.

Na okupu za rođendan: Nađa Suleman sa osmorkama

Puna igraonica: Ovako su proslavili treći rođendan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track