RUSI POJAČAVAJU OFANZIVU U OBLASTI DONJECKA! Zelenski: Situacija na frontu izuzetno teška
Foto: Printscreen Fesnuk/Volodimir Zelenski

RUSI POJAČAVAJU OFANZIVU U OBLASTI DONJECKA! Zelenski: Situacija na frontu izuzetno teška

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je situacija na frontu i dalje izuzetno teška, posebno u istočnoj Donjeckoj oblasti.

On je dodao da Rusija pojačava ofanzivu u oblasti Donjecka, koja je već bila svedok žestokih borbi, uključujući i bitke oko grada Bahmuta. Grad ima simboličan značaj i za Rusiju i za Ukrajinu, iako zapadni vojni analitičari tvrde da ima mali strateški značaj.

U ruskom granatiranju poginulo je najmanje 10 ukrajinskih civila i ranjeno 20 njih, saopštila je danas Kancelarija ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, preneo je AP.

Među žrtvama su najmanje dva civila u gradu Hersonu na jugu Ukrajine i još dva u Donjecku na istoku Ukrajine.

Zelenski je kazao u noćnom obraćanju da je situacija na frontu izuzetno teška, posebno u istočnom regionu Donjecka i da se na udaru ruskih snaga ne nalaze samo ukrajinski položaji, već se uništavaju gradovi i sela oko njih, preneo je Rojters.

Ukrajina je saopštila da ruske trupe pokušavaju da probiju njene linije na istoku i severoistoku zemlje i da su u toku žestoke borbe. S druge strane, ukrajinske trupe su granatirale Donjeck i Horlivku, gde se nalaze hemijski koncern Stirol i rudarska preduzeća, prenele su RIA Novosti.

Kurir.rs/Informer/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track